GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εντολή Βερολίνου! Σολτς: Η Ελλάδα θα προμηθεύσει στην Ουκρανία άρματα μάχης σοβιετικού τύπου, θα λάβει αντικατάσταση από τη Γερμανία

Ο Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σημείωσε ότι η Γερμανία «στηρίζει χώρες που έχουν στη διάθεσή τους άρματα μάχης...


Ο Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σημείωσε ότι η Γερμανία «στηρίζει χώρες που έχουν στη διάθεσή τους άρματα μάχης από τα αποθέματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας»

Γερμανία και Ελλάδα συμφώνησαν για την προμήθεια αρμάτων σοβιετικού τύπου από την Αθήνα στην Ουκρανία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν κατά τη συνάντηση Σολτς-Μητσοτάκη στο περιθώριο των εργασιών της δεύτερης ημέρας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Το Βερολίνο αναλαμβάνει να προμηθεύσει σύγχρονα οχήματα μάχης στην ελληνική πλευρά.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη Τύπου μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

πηγη

«Αυτό που κάνουμε είναι να υποστηρίζουμε την Ουκρανία στον αμυντικό της αγώνα. Το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε ο Γερμανός καγκελάριος.

«Αυτό περιλαμβάνει επίσης το γεγονός ότι υποστηρίζουμε χώρες που, για παράδειγμα, έχουν στη διάθεσή τους άρματα μάχης από τα αποθέματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Έχουμε ήδη τη δυνατότητα να ετοιμάσουμε μια σειρά από τέτοιες ειδικές συμφωνίες», είπε ο Σολτς.

«Έχουμε καταλήξει τώρα σε συμφωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόθεση να κάνουμε το ίδιο», είπε.

«Για αυτό, θα παρέχουμε [στην Ελλάδα] γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού», είπε ο Σολτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών επεξεργάζονται συγκεκριμένες λεπτομέρειες για μια τέτοια συμφωνία.

Ο καγκελάριος σημείωσε επίσης ότι είχε συζητήσει παρόμοια συμφωνία με την πολωνική πλευρά.