GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Απάντηση Φιλανδίας στις ρωσικές απειλές: Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε τύπου πίεση, ακόμα και στρατιωτική

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε ότι το Κρεμλίνο «θα αναγκαστεί να προβεί σε αντίποινα, τόσο στρατιωτικού-τεχνικού όσο κα...


Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε ότι το Κρεμλίνο «θα αναγκαστεί να προβεί σε αντίποινα, τόσο στρατιωτικού-τεχνικού όσο και άλλου χαρακτήρα

Η Φινλανδία απάντησε στις ρωσικές απειλές σχετικά με τα σχέδια της χώρας να υποβάλει αίτηση για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Η απάντηση έρχεται αφότου το Κρεμλίνο είπε ότι «δεν θα του μείνει άλλη επιλογή παρά να απαντήσει», αφού ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο και η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν εξέδωσαν κοινή δήλωση, λέγοντας ότι η χώρα τους πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ «χωρίς καθυστέρηση».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε ότι το Κρεμλίνο «θα αναγκαστεί να προβεί σε αντίποινα, τόσο στρατιωτικού-τεχνικού όσο και άλλου χαρακτήρα, προκειμένου να σταματήσει τις απειλές που προκύπτουν για την εθνική ασφάλεια».

Απάντηση Φινλανδίας στις απειλές της Ρωσίας: Είμαστε προετοιμασμένοι για τις κινήσεις της Μόσχας

Απαντώντας στις απειλές, το υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας ανέφερε σε δήλωση στο Newsweek ότι η Φινλανδία «είναι κυρίαρχο κράτος και λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις για την ασφάλεια και την άμυνά της».

«Η Φινλανδία γνωρίζει τις διάφορες προκλήσεις που εμπλέκονται στη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και είναι προετοιμασμένη για ποικίλες υβριδικές απειλές, κυβερνοαπειλές και για στρατιωτικά μέσα πίεσης», ανέφερε το υπουργείο.

Η Ρωσία κόβει την παροχή ηλεκτροδότησης προς τη Φινλανδία

Η Φινλανδία, μαζί με τη γειτονική της Σουηδία, έχει συζητήσει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στη συμμαχία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο.

Σήμερα, Παρασκευή, ανακοινώθηκε πως η Ρωσία, προχωρώντας σε αντίποινα, θα κόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τη Φινλανδία.

Πάντως, την ίδια ώρα, η φινλανδική εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροδότησης είπε ότι δεν υπάρχει «καμία απειλή» για την παροχή ενέργειας στη Φινλανδία.

Η ηλεκτρική ενέργεια από τη Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της Φινλανδίας, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία», ανέφερε ο διαχειριστής του φινλανδικού δικτύου.

πηγη