GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν μπλοκάρει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε με σαφήνεια κατά της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ «παγώνοντας» ...


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε με σαφήνεια κατά της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ «παγώνοντας» την Ουάσιγκτον.

Στην αρχή κυκλοφόρησε ως φήμη ότι η Τουρκία σκέφτεται να ασκήσει βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Αυτό, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως ήρθε μια δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την οποία η χώρα του δεν βλέπει με καλό μάτι την ένταξη της Φινλανδίας αλλά και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην όσον αφορά στην Σουηδία και την Φινλανδία, αλλά δεν τις βλέπουμε θετικά».

Μάλιστα ο Ταγίπ Ερντογάν ενέπλεξε και την Ελλάδα στο θέμα λέγοντας ότι στο παρελθόν το ΝΑΤΟ είχε κάνει το ίδιο λάθος και με την χώρα μας, εννοώντας όταν την ενέταξε το ΝΑΤΟ στο στρατιωτικό του σκέλος ενώ είχε αποχωρήσει το 1974 και την είχε επανεντάξει το 1980. 

Αν τελικά η Τουρκία αποφασίσει να ασκήσει βέτο σε αίτημα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αυτό θα προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στο εσωτερικό της συμμαχίας και θα δείξει ότι τελικά η στάση της ήρεμης δύναμης που επιχειρεί να εμφανίσει στο ουκρανικό είναι επίπλαστη.

Να σημειώσουμε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη της στην Τουρκία, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, ανέφερε πως θα ήθελε να υπάρξει αρραγές μέτωπο σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ