GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μόσχα: Ξεκίνησε η πομπή του «Αθάνατου Συντάγματος» Μπροστά και ο Πούτιν με το πορτραίτο του πατέρα του (Εικόνες- Βίντεο)

Χιλιάδες συμμετέχοντες θα διασχίσουν 7χλμ και θα καταλήξουν στην Κόκκινη πλατεία Μια στήλη δεκάδων χιλιάδων συμμετεχόντων στη δράση του I...


Χιλιάδες συμμετέχοντες θα διασχίσουν 7χλμ και θα καταλήξουν στην Κόκκινη πλατεία

Μια στήλη δεκάδων χιλιάδων συμμετεχόντων στη δράση του Immortal Regiment στη Μόσχα ξεκίνησε την πορεία στις 15:00 ώρα Μόσχας, σύμφωνα με ανταποκριτή του TASS.

Φέτος η διαδρομή θα έχει μήκος 7 χλμ και θα καταλήγει στην Κόκκινη Πλατεία.

Για πρώτη φορά από το 2019, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχε αυτοπροσώπως στην πομπή του Αθάνατου Συντάγματος την Ημέρα της Νίκης.

Φέτος, για έκτη φορά, μαζί με άλλους συμμετέχοντες στη δράση, περπάτησε κατά μήκος της Κόκκινης Πλατείας, κρατώντας στα χέρια του ένα πορτρέτο του πατέρα του, στρατιώτη πρώτης γραμμής.

Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται στη Ρωσία και σε ορισμένες χώρες στο εξωτερικό για να διαιωνιστεί η μνήμη των συμμετεχόντων και των θυμάτων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου ή στις πλησιέστερες ημερομηνίες, οι συμμετέχοντες της δράσης κάνουν πορεία, με φωτογραφίες των συγγενών τους - βετεράνων πολέμου.

Από το 2015 έως το 2019, ο Πούτιν συμμετείχε στις πομπές του Αθάνατου Συντάγματος κάθε Ημέρα της Νίκης.

Ονόμασε αυτή τη δράση «ποτάμι μνήμης, περηφάνιας και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον».

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το 2020 και το 2021, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. 

Έτσι, πριν από δύο χρόνια, ο πρόεδρος συμμετείχε στη δράση από το γραφείο του στο Κρεμλίνο.


Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε «όσους τακτικά, στο κάλεσμα της καρδιάς τους, συμμετέχουν στην πομπή του Αθάνατου Συντάγματος με φωτογραφίες και πορτρέτα των αγαπημένων τους προσώπων, των συγγενών τους - συμμετεχόντων στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο».
Ο αρχηγός του κράτους διαβεβαίωσε ότι οι ήρωες αυτής της εποχής παραμένουν στις καρδιές των συγχρόνων τους, ανεξάρτητα από το αν βαδίζουν στις ίδιες τάξεις ή μένουν σπίτι τους.
Καταλήγοντας, υποσχέθηκε: «Και στα λιθόστρωτα της Κόκκινης Πλατείας, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωές μας, θα περάσουμε ακόμα».

πηγη