GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ελευθερία Τύπου: Τελευταία στην Ευρώπη η Ελλάδα

Κατρακύλησε η Ελλάδα στην 108η θέση – Τελευταία στην ΕΕ, χειρότερη στα Βαλκάνια Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜΘ, η 108 η θέση στις 180 χώρες είναι ...


Κατρακύλησε η Ελλάδα στην 108η θέση – Τελευταία στην ΕΕ, χειρότερη στα Βαλκάνια

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜΘ, η 108 η θέση στις 180 χώρες είναι λόγος να προβληματιστούν όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της Ενημέρωσης.

Να διασφαλίσει την απόλυτη ανεξαρτησία των ΜΜΕ επ' ωφελεία του κοινού ζητά η ΕΣΗΕΜΘ μετά τη γνωστοποίηση της κατάταξης της χώρας στην 108η θέση ως προς την ελευθερία του τύπου.

«Η κατάταξη της Ελλάδας στην ετήσια έκθεση της οργάνωσης Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στην  108η θέση μεταξύ 180 χωρών παγκοσμίως ως προς την ελευθερία του Τύπου είναι λόγος να προβληματιστούν όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της Ενημέρωσης και να κάνουν καθετί δυνατόν, καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, ώστε να εξηγηθεί και πρωτίστως να ανατραπεί αυτή η κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΗΕΜΘ και προσθέτει:

 «Η πολιτεία πρέπει πρώτη απ' όλους να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασφαλίσει ότι τα  ΜΜΕ θα λειτουργούν με απόλυτη ανεξαρτησία επ' ωφελεία του κοινού. Η ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο».


voria.gr