GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δήλωση που θα συζητηθεί από τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ Ανδρέα Γιαννακουδάκη: «Καθηγητές θέλουν αίμα, ίσως και νεκρούς φοιτητές»

Καθηγητές του Αριστοτέλειου διέκρινε ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, στα προχθεσινά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν με δ...


Καθηγητές του Αριστοτέλειου διέκρινε ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, στα προχθεσινά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών!

Με δήλωσή του κάνει λόγο για «βαμπίρ συναδέλφους» του, οι οποίοι «θέλουν αίμα, τραυματισμένους φοιτητές, ίσως θέλουν και νεκρούς φοιτητές».

Ο αντιπρύτανης τονίζει ότι πρόκειται για «ένα ακόμη μικρό δείγμα για την αδιαμφισβήτητη διασύνδεση των αναρχικών ομάδων με τους πραγματικούς υποκινητές – συναδέλφους» και τους καλεί να λογοδοτήσουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Α. Γιαννακουδάκης, διέκρινε καθηγητές στα προχθεσινά επεισόδια έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

«Αυτοί οι “μισθοφορικοί στρατοί” των συγκεκριμένων φοιτητών και άλλων άσχετων εξωπανεπιστημιακών εδώ και χρόνια βρίσκονται στη διάθεση των κομματικών σκοπιμοτήτων κάποιων που η Πολιτεία πληρώνει για να υπηρετούν την αποστολή του “δασκάλου”.

Το πλέον αντιδεοντολογικό είναι ότι τα ανεύθυνα αλλά και ανέξοδα κομματικά τους παιχνίδια τα υλοποιούν με θύματα τα παιδιά κάποιων γονιών που μας τα εμπιστεύτηκαν για να τα μορφώσουμε.

Τα κροκοδείλια δάκρυά τους πάνω από τα θύματα που οι ίδιοι δημιουργούν, στον επίλογο της κάθε στημένης θεατρικής παράστασης, δεν πείθουν πλέον κανέναν… Εξάλλου, τι περιμένουν να συμβεί όταν παρακινούν και κατευθύνουν με παραδειγματικό τρόπο τους φοιτητές απέναντι στα ΜΑΤ;», αναφέρει.

Συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προχθές το βράδυ, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, φθορές, οπλοκατοχή, παράβαση των νόμων περί διαδηλώσεων και ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης και τους άφησε ελεύθερους.

Λίγη ώρα αργότερα, δύο από τους τρεις κατηγορουμένους συμμετείχαν σε επικοινωνιακό σόου, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στο χώρο όπου σημειώνονται τα επεισόδια. Συγκεκριμένα, φοιτητές αριστερών παρατάξεων τοποθέτησαν θρανία και καρέκλες μπροστά από παρατεταγμένη διμοιρία των ΜΑΤ και το όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ., και απαντούσαν σε ερωτήσεις. Χαρακτήρισαν… «προσχηματική» (!) την κατασκευή της βιβλιοθήκης, υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς της… κυβέρνησης για εγκατάσταση ένοπλων αστυνομικών στα πανεπιστήμια, ισχυριζόμενοι μάλιστα πως προς την ίδια κατεύθυνση συμβάλλει και η δημιουργία κλίματος έντασης στο ΑΠΘ, και καταγγέλλοντας την Αστυνομία για υπέρμετρη χρήση βίας και στοχοποίηση αγωνιζόμενων φοιτητών με αναίτιες προσαγωγές!

Αντιδράσεις

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ποτέ η εγκατάσταση των ΟΠΠΙ στο Πανεπιστήμιο», ισχυρίστηκαν. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ο οποίος συμμετείχε σε πρωινή διαμαρτυρία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ολοκληρωθούν σήμερα.

Η επόμενη φάση εργασιών για την κατασκευή της βιβλιοθήκης αναμένεται να αρχίσει το καλοκαίρι.

πηγη