GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Είναι επίσημο! Η Φινλανδία ζητά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ - «Είναι μία ιστορική ημέρα»

Παρά τις απειλές από τη Ρωσία, παρά τα εμπόδια από την Τουρκία, η Φινλανδία δεν κάνει πίσω για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Και την Κυριακή (...

Παρά τις απειλές από τη Ρωσία, παρά τα εμπόδια από την Τουρκία, η Φινλανδία δεν κάνει πίσω για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Και την Κυριακή (15.05.2022) η πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους με κάθε επισημότητα. 

Σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου, η Σάνα Μάριν και ο Σάουλι Νιινίστο ανακοίνωσαν αυτό που περίμεναν όλοι. Ότι η Φινλανδία αποφάσισε να ζητήσει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. 

«Είναι μία ιστορική ημέρα. Μια νέα εποχή αρχίζει», δήλωσε ο φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Φυσικά, μεγάλο ρόλο στην απόφαση της Φινλανδίας να εγκαταλείψει την ουδετερότητα και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ έπαιξε η επιθετικότητα της Ρωσίας και η εισβολή της στην Ουκρανία. 

Ο Φινλανδός πρόεδρος ενημέρωσε χθες, τηλεφωνικά, τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν για την πρόθεση του Ελσίνκι να γίνει μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. «Είναι λάθος» ήταν η απάντηση που πήρε από τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος ισχυρίστηκε στον Νιινίστο ότι η Φινλανδία δεν απειλείται. 

Μόνο που η Μόσχα έχει απειλήσει πως αν η Φινλανδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, θα υπάρχουν αντίποινα. 

Και ενώ οι περισσότερες χώρες, όπως η Γερμανία πχ, θέλουν τη Φινλανδία και τη Σουηδία (η οποία αναμένεται επίσης να κάνει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ) να μπουν και άμεσα στη Συμμαχία, η Τουρκία έχει βρει… πεδίο λαμπρό για παζάρια, κατηγορώντας τις δυο χώρες για φιλικές σχέσεις με το PKK, το οποίο θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση…

πηγη