GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Ρώσοι εισέβαλαν στο Azovstal - Κατέρρευσαν οι επικοινωνίες με τους Αζοφιστές (Βίντεο)

Αρνείται το Κρεμλίνο την εισβολή Γράφαμε και νωρίτερα το πρωί για το σήριαλ το Azovstal... Στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, ο ρωσι...

Αρνείται το Κρεμλίνο την εισβολή

Γράφαμε και νωρίτερα το πρωί για το σήριαλ το Azovstal...

Στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τη δεύτερη ημέρα της επίθεσης στο εργοστάσιο Azovstal, όπου οι Ουκρανοί μαχητές που δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί παραμένουν κρυμμένοι σε υπόγειες σήραγγες.

Σύμφωνα με πηγές της "Ukrainska Pravda" σήμερα Τετάρτη, οι Ρώσοι εισέβαλαν στο εργοστάσιο, το οποίο προηγουμένως είχε βομβαρδιστεί.

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στο Azovstal.

Κι από άλλες πηγές αναφέρεται πως οι Ρώσοι φαίνεται να έχουν παραβιάσει το Azovstal.

Η Novynarnia αναφέρει σφοδρές μάχες στο εργοστάσιο και καμία επικοινωνία από τους Ουκρανούς στρατιώτες.


Επίσης ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διέρρηξαν το Azovstal: "Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται μέσα στο εργοστάσιο Azovstal. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να καταστείλουν τη σθεναρή αντίσταση των υπερασπιστών της Μαριούπολης"

Επίσης κυκλοφόρησε βίντεο όπου ο Maxim Zhorin, ένας από τους διοικητές του Azov, επιβεβαίωσε ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε μια προσπάθεια εισβολής στο έδαφος του Azovstal στη Μαριούπολη «χρησιμοποιώντας τανκς και πεζικό». «Προσπάθησαν να εισβάλουν στο έδαφος, να το καταλάβουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα», είπε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ωστόσο δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν εισβάλλουν στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη, όπου παραμένει ο ουκρανικός στρατός. Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν παροξύνσεις που συνδέονται με το γεγονός ότι οι μαχητές πηγαίνουν σε θέσεις βολής».

Νωρίτερα ο Σεργκέι Σόιγκου διευκρίνισε ότι οι επανειλημμένες προτάσεις για απελευθέρωση αμάχων που ήρθαν στους Ουκρανούς εθνικιστές στο εργοστάσιο αγνοήθηκαν από αυτούς.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του Ανώτατου Διοικητή, τα υπολείμματα των μαχητών που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη του εργοστασίου Azovstal είναι ασφαλώς αποκλεισμένα σε όλη την περίμετρο αυτής της επικράτειας», δήλωσε ο Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη.

Βίντεο από λογαριασμό του DNR που δείχνει τα ρωσικά χτυπήματα στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη. Πιθανόν από θερμοβαρικά MLRS TOS-1A.


πηγη