GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Azovstal: 962 παραδόθηκαν - Θα τους μεταφέρουν στην Τουρκία; Γιατί θα προκληθεί ντόμινο (Εικόνες &Βίντεο)

Η Ρωσία έστειλε τα "πορτοκαλί περιβραχιόνια" για τους παραδομένους του Αζοφσταλ-Μεγάλο ερώτημα αν θα γίνει ανταλλαγή-Αμφιβάλλου...


Η Ρωσία έστειλε τα "πορτοκαλί περιβραχιόνια" για τους παραδομένους του Αζοφσταλ-Μεγάλο ερώτημα αν θα γίνει ανταλλαγή-Αμφιβάλλουν οι ειδικοί

Νωρίτερα γράψαμε πως ο Ρώσος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ είπε πως ο ουκρανικός στρατός στο Azovstal παραδόθηκε χωρίς όρους

Τώρα όλα περιστρέφονται γύρω από το αν θα γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων, πράγμα δύσκολο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις Ρώσων αναλυτών. 

Η Ρωσία έστειλε τις ειδικές δυνάμεις της GRU (πορτοκαλί περιβραχιόνια) για να παραλάβουν τους παραδοθέντες από την Azovstal, ένα σημάδι της σημασίας που αποδίδεται σε αυτούς τους εξαιρετικά σκληροπυρηνικούς που κρύβονται στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας.

Η Ζαχάροβα είπε ότι το Κίεβο χρησιμοποίησε ανθρώπους στο Azovstal για εκβιασμό

Η ηγεσία του Κιέβου πρόδωσε τους ανθρώπους στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, καθώς τους χρησιμοποίησαν ως εργαλείο εκβιασμού.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Sputnik .

"Κοιτάω τα υλικά των Ουκρανών προπαγανδιστών που εργάζονται για το θέμα του Azovstal εδώ και ένα μήνα, την ηρωική παραμονή τους εκεί, τις υποτιθέμενες θηριωδίες της χώρας μας.

Τα πάντα, σαν απόδειξη, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εκεί. απλά διαγράφηκαν από αυτό το πεδίο πληροφοριών και καταλήγουν σε μια ιστορία για κάποιο είδος ηρωισμού του καθεστώτος του Κιέβου, που πήρε τη μόνη σωστή σοφή απόφαση. 

Αλήθεια, την πήρε ένα μήνα αφότου μπορούσε να την πάρει, διατηρώντας την υγεία τους, τη ζωή, χωρίς να δείξει την αιμοδιψία του.

Βλέπετε, πόσο ενδιαφέρον: αυτό δεν είναι, δεν υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, εννοώ οι άνθρωποι που ήταν στο Azovstal, τους οποίους η ηγεσία τους στο Κίεβο απλά πρόδωσε, επειδή χρησιμοποίησαν τους πάντες ως εργαλείο εκβιασμού όλων των άλλων. Άσκοπα, απολύτως απερίσκεπτα και άψυχα», είπε.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιούσε τακτικά την τακτική του εκβιασμού ορισμένων κρατών, κυρίως ευρωπαϊκών, «προκειμένου να λύσει τα καθήκοντα που τους έθεσαν εξαρχής οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

«Αυτό είναι ένα από τα πιο βολικά εργαλεία για την Ουάσιγκτον για να επηρεάσει την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το αρχηγείο, συνολικά 962 μαχητές εγκατέλειψαν το έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη, καταθέτοντας τα όπλα τους.

Γιατί θα προκληθεί ντόμινο 

Η παράδοση των Ουκρανών εθνικιστών από το εργοστάσιο της Μαριούπολης «Azovstal» θα προκαλέσει «φαινόμενο ντόμινο» στις τάξεις των ένοπλων σχηματισμών της Ουκρανίας στο Ντονμπάς. 

Αυτή τη γνώμη εξέφρασε στις 17 Μαΐου στο κανάλι του στο Telegram ο πρώην βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας από το κόμμα της Πλατφόρμας της Αντιπολίτευσης - Για τη Ζωή (OPPL) Ilya Kiva. 

Θυμηθείτε ότι την προηγούμενη μέρα, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι είπε ότι οι μαχητές του εθνικιστικού τάγματος "Azov", οι οποίοι είχαν αποκλειστεί στο εργοστάσιο "Azovstal" στη Μαριούπολη, παραδόθηκαν χωρίς καμία προϋπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από τον Ilya Kiva, η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, ενεργώντας με εντολή του Zelensky, βασάνισε και εκτέλεσε τρία μέλη του αντιφασιστικού κινήματος Patriots for Life.

Τέλος η επικεφαλής του κόμματος Voice, Kira Rudyk, δήλωσε στους New York Times, οι οποίοι την αναφέρουν ως διαπραγματευτή, ότι ήθελαν να φέρουν τους υπερασπιστές της Μαριούπολης σε τρίτη χώρα.

"Θέλουμε να τους μεταφέρουμε σε μια τρίτη χώρα, όπως η Τουρκία... Η Ρωσία είναι αντίθετη τώρα.

Αλλά τι άλλο μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την κατάσταση; 

Θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις."


πηγη