GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ευλογιά των πιθήκων: Είχε γίνει άσκηση προσομοίωσης το 2021 και είχε προβλεφθεί πως θα ξεσπούσε πανδημία τον…Μάιο 2022!

Η ευλογιά των πιθήκων εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1958, αλλά ποτέ δεν έχει σημειωθεί παγκόσμια επιδημία εκτός Αφρικής μέχρι τώρα Κόκκιν...


Η ευλογιά των πιθήκων εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1958, αλλά ποτέ δεν έχει σημειωθεί παγκόσμια επιδημία εκτός Αφρικής μέχρι τώρα

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο, μετά το πρώτο ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων στα μέσα Μαΐου 2022—μόλις ένα χρόνο αφότου ένα διεθνές συνέδριο βιοασφάλειας στο Μόναχο διοργάνωσε μια προσομοίωση μιας «παγκόσμιας πανδημίας που περιλαμβάνει ένα ασυνήθιστο στέλεχος της εν λόγω νόσου και η οποία που θα άρχιζε τον Μάιο 2022!»

Η ευλογιά των πιθήκων εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1958, αλλά ποτέ δεν έχει σημειωθεί παγκόσμια επιδημία εκτός Αφρικής μέχρι τώρα – τον ίδιο μήνα και την ίδια ημερομηνία που είχαν προβλέψει οι άνθρωποι της βιοασφάλειας στην προσομοίωση πανδημίας τους, αναφέρει ο ιστότοπος Brownstone.

Οι επιδημιολόγοι Jennifer Nuzzo και Bill Hanage ήταν σύμβουλοι στο συνέδριο εκείνο του Μονάχου ενώ η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για παραγγελία 13 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της ευλογιάς από την εταιρεία Nordic.

Εντυπωσιακή ...σύμπτωση

Το παγκόσμιο ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων - που εμφανίζεται στο ακριβές χρονοδιάγραμμα που προβλέφθηκε από μια προσομοίωση βιοασφάλειας μιας παγκόσμιας επιδημίας το 2021 ένα χρόνο πριν - έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με το ξέσπασμα του Covid λίγους μήνες μετά από μια προσομοίωση μιας πανδημίας κορωνοϊού.

Η προσομοίωση του Covid ή αλλιώς Event 201
πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 - μόλις δύο μήνες πριν αποκαλυφθεί για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στη Whuan - από το Ίδρυμα Gates, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το Bloomberg και το Johns Hopkins.

Όπως και με το Event 201, οι συμμετέχοντες στην προσομοίωση της ευλογιάς των πιθήκων είναι μέχρι στιγμής σιωπηλοί ως προς το ότι συμμετείχαν σε μια προσομοίωση πανδημίας, τα γεγονότα της οποίας έγιναν πραγματικότητα στην πραγματική ζωή λίγους μήνες αργότερα.

Ένα άτομο που ήταν παρόν τόσο στο Event 201 όσο και στην προσομοίωση της ευλογιάς των πιθήκων είναι ο George Fu Gao, διευθυντής του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων.

Στο Event 201, ο Gao, έθεσε συγκεκριμένα το σημείο αντιμετώπισης της «παραπληροφόρησης» κατά τη διάρκεια μιας «υποθετικής» πανδημίας κορωνοϊού.

Η εντυπωσιακή αυτή αποκάλυψη τροφοδοτεί ήδη έντονες συζητήσεις κυρίως στις ΗΠΑ, πως είναι δυνατόν να εμφανίζεται μία παγκόσμια πανδημίας λίγους μόλις μήνες μετά την άσκηση προσομοίωσης και να έχει τόσο έντονη ομοιότητα με την περίπτωση του Covid και το Event 201 που είχε προηγηθεί του ξεσπάσματος στη Wuhan.

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ

Δραματική προειδοποίηση απεύθυνε με τη σειρά του ο Hans Kluge Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), για ταχύτατη εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων εντός του καλοκαιριού, λόγω των συναυλιών, των φεστιβάλ και των πολυπληθών εκδηλώσεων την ώρα που τα κρούσματα εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη

Ο ιός έχει βρεθεί σε μια «άτυπη» εξάπλωση σε πολλές χώρες, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Ο ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος υγείας προειδοποίησε ότι τα κρούσματα του σπάνιου ιού της ευλογιάς των πιθήκων θα μπορούσαν να επιταχυνθούν ραγδαία τους επόμενους μήνες.

Ο Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, δήλωσε στον Guardian ότι «καθώς εισερχόμαστε στη θερινή περίοδο… με μαζικές συγκεντρώσεις, φεστιβάλ και πάρτι, ανησυχώ ότι η μετάδοση μπορεί να επιταχυνθεί ραγδαία».

Τι είναι η ευλογιά των πιθήκων, τι σχέση έχει με το «κρέας των θάμνων»

Ο ιός, ο οποίος προκαλεί πυρετό, μυϊκούς πόνους, πρησμένους λεμφαδένες, ρίγη, εξάντληση και εξανθήματα που μοιάζουν με της ανεμοβλογιάς (φλύκταινες) στα χέρια και το πρόσωπο, σπάνια είναι θανατηφόρος και συνήθως υποχωρεί μετά από δύο έως τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων, αλλά ένα εμβόλιο ευλογιάς προσφέρει 85% προστασία αφού οι δύο ιοί είναι αρκετά παρόμοιοι.

Eίναι πιο συχνή σε απομακρυσμένες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής, όπου έχει εμφανιστεί στο παρελθόν και επανήλθε προ μηνών από όπου ξεκίνησε η διασπορά του.

Το CDC της Νιγηρίας προτρέπει τους πολίτες του να σταματήσουν να τρώνε «κρέας θάμνων» – το οποίο περιλαμβάνει πιθήκους και αρουραίους – προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Το NHS στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης δημοσιεύσει ένα μήνυμα στον ιστότοπό του καλώντας τους ανθρώπους να μην αγγίζουν ή να καταναλώνουν «κρέας θάμνων», το οποίο είναι διαθέσιμο στη μαύρη αγορά σε εθνικά διαφορετικές περιοχές του Λονδίνου.


Χώρες και κρούσματα

Περίπου 80 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια σε μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες και άτομα με κατεσταλμένο το ανοσοποιητικό τους σύστημα, έχουν επιβεβαιωθεί σε 11 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που προειδοποιεί ότι είναι πιθανό να αναφερθούν ακόμα περισσότερα κρούσματα.

Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι διερευνώνται άλλες 50 ύποπτες περιπτώσεις, χωρίς να κατονομάζει καμία χώρα.
Χαρακτηρίζοντας την εξάπλωση «άτυπη», ο Kluge επισήμανε ότι «κρούσματα έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες σε Καναδά, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες».

Πορτογαλία, Σουηδία, Γαλλία, το Βέλγιο, Γερμανία ανέφεραν τα πρώτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων και η Ιταλία επιβεβαίωσε ότι πλέον είχε τρία συνδεδεμένα κρούσματα της νόσου.





.