GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σουηδία και Φινλανδία όλο και πιο κοντά στο ΝΑΤΟ

Τον Μάρτιο, ήταν η πρώτη φορά που δυνάμεις από τη Φινλανδία και τη Σουηδία σχημάτισαν μια συνδυασμένη ταξιαρχία σε μια προγραμματισμένη ά...


Τον Μάρτιο, ήταν η πρώτη φορά που δυνάμεις από τη Φινλανδία και τη Σουηδία σχημάτισαν μια συνδυασμένη ταξιαρχία σε μια προγραμματισμένη άσκηση του ΝΑΤΟ στην Αρκτική Νορβηγία, γνωστή ως Ψυχρή Απόκριση. 

Καμία χώρα δεν είναι μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. 

Η άσκηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, αλλά η επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία πρόσθεσε ένταση στο πολεμικό παιχνίδι.

Θα ήμασταν μάλλον αφελείς αν δεν αναγνωρίζαμε ότι υπάρχει μια απειλή, δήλωσε στο Reuters ο Σουηδός ταγματάρχης Στέφαν Νόρντστορμ (NYSE: JWN).

Η κατάσταση ασφάλειας σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει αλλάξει και πρέπει να το αποδεχτούμε και πρέπει να προσαρμοστούμε.

Η Φινλανδία έχει 1.300 km (810 μίλια) σύνορα με τη Ρωσία.

Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία της 28ης Μαρτίου, ο πρόεδρος της χώρας Σαούλι Νίινιστο ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία για την αποδοχή νέων μελών, έγραψε στο Facebook (NASDAQ: FB).

Οι ηγέτες της Φινλανδίας συζήτησαν με σχεδόν όλα τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ πιθανή ένταξη και θα υποβάλουν μια αναθεώρηση στο κοινοβούλιο μέχρι τα μέσα Απριλίου, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο.

πηγη