GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ρωσία εναντίον Ισραήλ: Η μεγαλύτερη κατοχή στη μεταπολεμική παγκόσμια ιστορία πραγματοποιείται στην Παλαιστίνη με την υποστήριξη της Δύσης

Η Ρωσία καταδίκασε το Ισραήλ την Παρασκευή για τις «αντιρωσικές» δηλώσεις του, αφού ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Γιάιρ Λάπιντ υπερασπ...



Η Ρωσία καταδίκασε το Ισραήλ την Παρασκευή για τις «αντιρωσικές» δηλώσεις του, αφού ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Γιάιρ Λάπιντ υπερασπίστηκε την ψήφο της χώρας του να αναστείλει την συμμετοχή της Μόσχας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τη δήλωση του Λάπιντ ως «λυπηρή» και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως αντιπερισπασμό στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων.

«Λάβαμε υπόψη την επιθετική δήλωση του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιάιρ Λάπιντ», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

«Οι δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών μας προκαλούν λύπη και τις απορρίπτουμε. Υπήρξε μια κακώς καμουφλαρισμένη προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στην Ουκρανία για να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από μια από τις παλαιότερες άστατες συγκρούσεις – την Παλαιστινο-Ισραηλινή».

Η Μόσχα καταδίκασε επίσης το Ισραήλ για την κατοχή της Δυτικής Όχθης και τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος σημείωσε ότι υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι… η μεγαλύτερη κατοχή στη μεταπολεμική παγκόσμια ιστορία πραγματοποιείται με τη σιωπηρή συνεννόηση των κορυφαίων δυτικών χωρών και την πραγματική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρεται στη ρωσική ανακοίνωση.

Ο Λάπιντ είπε ότι η «δολοφονία αθώων πολιτών» ήταν ο λόγος που το Ισραήλ ψήφισε να αναστείλει τη Ρωσία από το συμβούλιο του ΟΗΕ.


πηγη