GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καταστρέφονται μυστηριωδώς η μια μετά την άλλη οι μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής τροφίμων στις ΗΠΑ!

Έχουν χαθεί πάνω από 20 εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων Ενός κακού μύρια έπονται λένε. Ο κορωνοϊός φαίνεται ότι ήταν μόνο η αρχή καθώς π...

Έχουν χαθεί πάνω από 20 εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων

Ενός κακού μύρια έπονται λένε. Ο κορωνοϊός φαίνεται ότι ήταν μόνο η αρχή καθώς πλέον περίεργα περιστατικά συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο με τις απώλειες τροφίμων ακόμα και στις ίδιες τις ΗΠΑ να παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας.

Τα περιστατικά χαρακτηρίζονται περίεργα καθώς μιλάμε πλέον για απώλειες που αγγίζουν το 11% της επεξεργασίας του βόειου κρέατος και η επανεμφάνιση της γρίπης των πτηνών που οδήγησε σε εκατομμύρια θανατώσεις πουλερικών.

Έτσι εν έτει 2022 είναι πλέον γεγονός ότι κλονίζεται η ίδια η επισιτιστική επισφάλεια και μάλιστα όχι μόνο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και λόγω αυτών των ανεξήγητων φαινομένων  στις ίδιες τις ΗΠΑ και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις προεκτάσεις που μπορεί να έχουν τόσο στο εσωτερικό τη χώρας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

Έτσι το τελευταίο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ πολλές μονάδες επεξεργασίας τροφίμων έχουν καταστραφεί. Είτε καίγονται, είτε ανατινάσσονται σε όλη τη χώρα με τις απώλειές που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής να είναι 20 εργοστάσια! Αυτά συμβαίνουν τους τελευταίους έξι μήνες ενώ το πιο περίεργο είναι ότι την τελευταία περίοδο έχουν ενταθεί.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι μια σειρά από εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων πυρπολήθηκαν σε ολόκληρη την χώρα τους τελευταίους έξι μήνες εν μέσω ραγδαίας αύξησης των τιμών των τροφίμων και του ιστορικού πληθωρισμού.


Τα δημοσιεύματα είναι χαρακτηριστικά των όσων έχουν γίνει και με τις επιπτώσεις να είναι πλέον ανυπολόγιστες:

Στις 11 Αυγούστου 2021, το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος της Tyson Foods Inc TSN.N στο Κάνσας έπιασε φωτιά προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Στη συνέχεια, το εργοστάσιο έκλεισε επ’ αόριστον παρά το γεγονός ότι παρείχε περίπου το 6% του βοείου κρέατος της αλυσίδας εφοδιασμού των ΗΠΑ. Οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει ότι το κλείσιμο της εγκατάστασης θα επηρέαζε καταστροφικά τις τιμές της αγοράς σε εθνικό επίπεδο.

Μέρες αργότερα, στις 23 Αυγούστου, η Patak Meat Products, μια εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στην κομητεία Cobb της Τζόρτζια πυρπολήθηκε. Το προσωρινό κλείσιμο της εγκατάστασης, μιας οικογενειακής επιχείρησης είχε ελάχιστο αντίκτυπο στην εθνική αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ένα τρίτο εργοστάσιο τροφίμων πυρπολήθηκε. Το εργοστάσιο παραγωγής βοείου κρέατος JBS στο Grand Island της Νεμπράσκα, το οποίο επεξεργάζεται το 5% του βόειου κρέατος της χώρας, φλεγόταν για σχεδόν 15 ώρες. Οι πυροσβέστες κατέφυγαν στη χρήση εναέριων μέσων.

Στις 22 Φεβρουαρίου, το εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων της Shearer στο Hermiston του Όρεγκον, το οποίο προμηθεύει μεγάλο μέρος των δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών με πατατάκια, κάηκε.

Στις 16 Μαρτίου, εγκατάσταση Walmart στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα πυρπολήθηκε. Η Εθνική Ομάδα Αντίδρασης του Γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών φέρεται να ερευνά την αιτία και την προέλευση της πυρκαγιάς.

Στις 11 Απριλίου, μια πυρκαγιά κατέστρεψε το East Conway Beef & Pork. Μόλις δύο αγελάδες σκοτώθηκαν. Οι πυροσβέστες πέρασαν 16 ώρες για να σβήσουν τις φλόγες στα ερείπια, αναφέρει η Conway Daily Sun.

Στις 13 Απριλίου, μια τεράστια πυρκαγιά στο Talyor Farms Processing Facility στη Σαλίνα της Καλιφόρνια άναψε, καίγοντας σχεδόν το 85 τοις εκατό του κτιρίου των 225.000 τετραγωνικών ποδιών. Η γεωργική εταιρεία της Καλιφόρνια προμηθεύει κιτ σαλάτας σε παντοπωλεία σε όλη τη χώρα.

Στις 15 Απριλίου, η κινεζική εταιρεία παραγωγής χοιρινού κρέατος, Smithfield Foods, έκλεισε τις δραστηριότητές της στη Νότια Ντακότα. Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του εργοστασίου Wan Long, ισχυρίστηκε ότι η εγκατάσταση στις ΗΠΑ δικαιολογεί το κλείσιμο εν μέσω των απειλών που παρουσιάζει ο COVID-19.


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στις 19 Απριλίου, μια πυρκαγιά κατέστρεψε τα κεντρικά γραφεία της Azure Standard, του κύριου προμηθευτή βιολογικών και υγιεινών τροφίμων της χώρας. Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει αδιευκρίνιστη.


pronews