GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ετοιμάζονται για τη Μαριούπολη Ρώσοι αλεξιπτωτιστές! Αργή προέλαση στο Ντονμπάς με σφοδρούς βομβαρδισμούς (Βίντεο)

Εκπνέει το ρωσικό τελεσίγραφο στους Ουκρανούς- Σφυροκοπούν οι Ρώσοι από το λιμάνι μέχρι το Αζοφστάλ- Χρήση βομβαρδιστικών Tu-22M από τους...

Εκπνέει το ρωσικό τελεσίγραφο στους Ουκρανούς- Σφυροκοπούν οι Ρώσοι από το λιμάνι μέχρι το Αζοφστάλ- Χρήση βομβαρδιστικών Tu-22M από τους Ρώσους- «Ετοιμάζονται για μια επιχείρηση αλεξιπτωτιστών» στη Μαριούπολη οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν θέσεις κοντά στο Ιζιούμ, σφυροκοπούν το Τόρετσκ και μετακινούν δυνάμεις προς την κατεύθυνση του Σεβεροντόνιετσκ. Επιπλέον προετοιμάζεται επίθεση στο Μπαρβένκοβο ​​και στο Σλαβιάνσκ, καθώς και προσπάθεια εισβολής στο Κουράκοβο και στην Αβντέεβκα.

Η περιοχή Λοζόβαγια δέχεται επίσης επίθεση, με τις αρχές της πόλης να ζητούν από τον πληθυσμό άμεση εκκένωση.

Μέχρι στιγμής και αφού σειρήνες ήχησαν σχεδόν σε όλη την Ουκρανία με νέους βομβαρδισμούς στο Κίεβο, η πλήρης επίθεση της Ρωσίας στο Ντονμπάς έχει παρεμποδιστεί από τις παρατεταμένες καταιγίδες. 

Επίσης, οι έντονοι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στο Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, όπου η κατάσταση είναι πλέον πιο δύσκολη και όπου οι αρχές αναλαμβάνουν το ενδεχόμενο ενός δεύτερου Ιλοβάισκ.

Αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιούνται από τις πρωινές ώρες στη Μαριούπολη, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, ενώ η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε πως δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί σήμερα συμφωνία με τη Ρωσία για να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ουκρανικό επιτελείο, ταξιαρχίες των Ρώσων πεζοναυτών «ετοιμάζονται για μια επιχείρηση αλεξιπτωτιστών» στη Μαριούπολη, ενώ επιθέσεις σημειώθηκαν εκ νέου στην περιοχή του λιμανιού.

Οι αναλυτές του Αμερικανικού Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου συνοψίζουν τις μάχες στη Μαριούπολη στις 16 Απριλίου.

Σύμφωνα με αυτούς, τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν την αργή προέλασή τους στην πόλη. Τμήματα των δυνάμεων του Ντονιέτσκ προσέγγισαν την κεντρική ακτή της Μαριούπολης από τα βόρεια. Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στη βάση της 12ης Επιχειρησιακής Ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας και οι μονάδες του Ντονιέτσκ κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της πόλης.


Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να αμύνονται στην περικύκλωση, ειδικά στο εργοστάσιο Αζοφστάλ.

Η χρήση βομβαρδιστικών Tu-22M από τους Ρώσους σε αυτό το μέρος μπορεί να υποδηλώνει ότι σκοπεύουν να τερματίσουν σύντομα τη μάχη, καταστρέφοντας τους εναπομείναντες Αζοφίτες και μισθοφόρους.

Θυμίζουμε, νωρίτερα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι το Αζοφστάλ παραμένει το μοναδικό κέντρο αντίστασης των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη.

Η ουκρανική πλευρά δεν το επιβεβαιώνει (η περίληψη του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρει ότι ο εχθρός διεξάγει επιχειρήσεις εφόδου στην περιοχή του λιμανιού).

Οι Ρώσοι έδωσαν επίσης τελεσίγραφο στα ουκρανικά στρατεύματα στο Αζόφ να παραδοθούν σήμερα πριν από τη μία το μεσημέρι, με τους δεύτερους να αρνούνται.

Στο Νικολάεφ επικρατεί μια καταστροφική κατάσταση με το νερό και στην περιοχή Χερσώνα οι εισβολείς ετοιμάζονται να κάνουν «δημοψήφισμα», για το οποίο πρόκειται να κλείσουν το περιφερειακό κέντρο για είσοδο και έξοδο και να απενεργοποιήσουν όλες τις επικοινωνίες.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι Ουκρανοί επιστρέφουν στα σπίτια τους την παραμονή του Πάσχα, παρά τις πολυάριθμες προειδοποιήσεις των αρχών ότι είναι πολύ νωρίς για να επιστρέψουν στην Ουκρανία.

Η Βουλγαρία, ακολουθώντας μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Ρουμανίας, απαγόρευσε την είσοδο στα ρωσικά πλοία στα λιμάνια τους.

Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ναυτιλιακής Διοίκησης της Βουλγαρίας.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ στις 00:00 της 16ης Απριλίου και ισχύει για όλα τα θαλάσσια και ποτάμια λιμάνια της Βουλγαρίας.

Ισχύει όχι μόνο για πλοία υπό ρωσική σημαία, αλλά και για εκείνα που την άλλαξαν μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, όταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία.

Εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο για πλοία που βρίσκονται σε κίνδυνο ή χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και για πλοία που μεταφέρουν ενέργεια, τρόφιμα και φάρμακα στις χώρες της Ε.Ε.

πηγη