GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Κέρκυρα έσπασε τους Μπότηδες και ξόρκισε το κακό! (Βίντεο)

> Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα για να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο έθιμο των μπότηδων....



>

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα για να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο έθιμο των μπότηδων.

Στις 11 το πρωί, με την πρώτη Ανάσταση, οι Κερκυραίοι από τα στολισμένα παράθυρα και μπαλκόνια των σπιτιών έριξαν στους δρόμους πήλινα δοχεία, στάμνες, πολλές γεμάτες με νερό, για να «ξορκίσουν το κακό», ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα.

Πρόκειται για ένα έθιμο που έρχεται από το βάθος του χρόνου και στηρίζεται στο χωρίο του Ευαγγελίου «..ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεραμέως…».

Όλοι οι πιστοί έσπευσαν, όπως θέλει η παράδοση, να πάρουν ένα κομμάτι από τις σπασμένες στάμνες για γούρι και να το μεταφέρουν στο σπίτι τους.

Αμέσως μετά το έθιμο, οι φιλαρμονικές με χαρούμενα εμβατήρια δίνουν στους δρόμους της πόλης τον πρώτο αναστάσιμο ρυθμό.

Τα μεσάνυχτα, ο μητροπολίτης Νεκτάριος θα τελέσει την αναστάσιμη ακολουθία στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας και όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, αμέσως μετά με το «Χριστός Ανέστη» η ατμόσφαιρα θα γίνει «εκρηκτική» και φαντασμαγορική από τα πυροτεχνήματα.

.