GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πρώην διευθυντής των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών - «οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες θα φέρουν εμφύλιο»

«Σε μια τέτοια κατάσταση, συμβαίνει οι μειονότητες να είναι βίαιοι νικητές και οι πλειοψηφίες ήρεμα χαμένοι»-«Kαταδικασμένες οι πολυπολιτ...


«Σε μια τέτοια κατάσταση, συμβαίνει οι μειονότητες να είναι βίαιοι νικητές και οι πλειοψηφίες ήρεμα χαμένοι»-«Kαταδικασμένες οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες»!

Οπρώην επικεφαλής των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών Πιερ Μπροσάντ προειδοποιεί ότι εάν η Ευρώπη και η Γαλλία δεν αλλάξουν ριζικά τις πολιτικές τους για τη μαζική μετανάστευση, μπορεί να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, υποστηρίζοντας ότι «όλες οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες είναι καταδικασμένες».

Ο Μπροσάντ, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής της γαλλικής DGSE από το 2002 έως το 2008, έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Όλες οι «πολυπολιτισμικές» κοινωνίες είναι καταδικασμένες σε περισσότερο ή λιγότερο βαθιές ρήξεις», προειδοποίησε ο Μπροσάντ, προσθέτοντας, «σε μια τέτοια κατάσταση, συμβαίνει οι μειονότητες να είναι βίαιοι νικητές και οι πλειοψηφίες ήρεμα χαμένοι».

Ο αρνητικός αντίκτυπος της μαζικής μετανάστευσης στη Γαλλία δεν μπορεί πλέον να απορριφθεί επειδή είναι «ολοένα και πιο δύσκολο να εμποδίσουμε τους Γάλλους να δουν αυτό που βλέπουν» και επίσης επειδή «μια επαναστατική προσωπικότητα εμφανίστηκε ξαφνικά στον τυποποιημένο κόσμο της πολιτικής που τους ενθάρρυνε να ανοίξουν τα μάτια τους», είπε ο Μπροτσάντ.

Ο πρώην αρχηγός πληροφοριών προβλέπει ότι εάν ο Εμμανουέλ Μακρόν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές και αποτύχει να αλλάξει μαζικά την προσέγγισή του στη μετανάστευση, μπορεί να ακολουθήσει εμφύλιος πόλεμος.«Αυτή η σταδιακή αναταραχή του γαλλικού πληθυσμού, αν όχι η μόνη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, είναι η μόνη που απειλεί άμεσα την πολιτική ειρήνη στην επικράτειά μας», είπε ο Μπροσάντ, προειδοποιώντας ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες και άλλοι από χώρες εκτός Ευρώπης έχουν αναπτύξει ένα «πνεύμα μετα-αποικιακής εκδίκησης».

Προειδοποίησε επίσης ότι το σημαντικά υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων του μεταναστευτικού πληθυσμού και το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές που γεννιούνται από μετανάστες είναι «ακόμα λιγότερο ενσωματωμένες στη γαλλική κοινωνία από τους γονείς τους», απειλεί τον ιστό της γαλλικής κοινωνίας.

Ο Μπροσάντ λέει ότι η μόνη λύση είναι αυτή που προτείνει ο Γάλλος προεδρικός υποψήφιος Έρικ Ζεμούρ, δηλαδή η «μετανάστευση», παρέχοντας κίνητρα ή με άλλο τρόπο επιβάλλοντας την επιστροφή εκατομμυρίων μεταναστών στις πατρίδες τους.

Ερωτηθείς εάν ήταν πολύ αργά, ο Μπροσάντ απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ αργά. Ας το παραδεχτούμε: δεν έχουμε πια να κάνουμε με διασκορπισμένα άτομα, δηλαδή με τόσες «ειδικές περιπτώσεις», το καθένα σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος, αλλά με διασπορές».

«Η διασπορά είναι μια οντότητα που σχηματίζεται από μετανάστες και τους απογόνους τους - συμπεριλαμβανομένων, κυρίως, Γάλλων υπηκόων - που ομαδοποιούνται και των οποίων ο αριθμός φτάνει σε μια κρίσιμη μάζα επαρκή για την κοινωνική πίεση για να ενθαρρύνει τη διαιώνιση των πεποιθήσεων και των τρόπων ζωής των χωρών καταγωγής, με την οποία οι σχέσεις παραμένουν τεταμένες», εξήγησε ο Μπροσάντ. «Με αυτόν τον τρόπο σχηματίζονται αυθόρμητα λίγο πολύ κλειστοί ξένοι θύλακες που γυρίζουν την πλάτη στη χώρα υποδοχής και τα έθιμά της».

Το συμπέρασμα του Μπροσάντ είναι ενοχλητικό και θλιβερό.

«Όλες οι συσσωρευμένες εμπειρίες μου με κάνουν να προβλέπω ένα σκοτεινό, ακόμη και πολύ σκοτεινό, μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Στην καλύτερη περίπτωση, οδεύουν προς μια ανυποψίαστη κατάρρευση της ποιότητας της ζωής τους (κατάρρευση). στη χειρότερη, τους οδηγούμε σε τρομερές αντιπαραθέσεις (έκρηξη). Πιθανότατα, θα υπάρξει ένας συνδυασμός των δύο εν μέσω αυξανόμενης σύγχυσης».

Όπως αναφέρει το RemixNews, ο Μπροσάντ έκανε τις παρατηρήσεις εν μέσω ενός ακόμη κύματος ταραχών μεταναστών που πλήττει τις μητροπολιτικές περιοχές της Γαλλίας.

«Από την περασμένη εβδομάδα, οι πόλεις Sevran και Aulnay-sous-Bois στα προάστια του Παρισιού ήταν οι σκηνές ενός αληθινού ανταρτοπόλεμου πόλης και παρόμοιες σκηνές έχουν δει στο Villeurbanne και το Vénissieux, στα προάστια της Λυών.

Κάθε φορά, τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών που προσπαθούν να επιβάλουν το νόμο και βίαιων εγκληματιών πολλαπλών υποτροπής ήταν η αρχική αιτία ταραχών, πυροβολισμών και πολλαπλών πυρκαγιών, με ενέδρες που στήνονται εναντίον των αστυνομικών τμημάτων που κλήθηκαν ως ενισχύσεις».

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε πέρυσι από τον Χάρις αποκάλυψε ότι η πλειονότητα των Γάλλων ανησυχεί ότι «οι ευρωπαϊκοί, λευκοί και χριστιανικοί πληθυσμοί απειλούνται με εξαφάνιση» ως αποτέλεσμα της «μουσουλμανικής μετανάστευσης».

Παρόλα αυτά, ο Εμμανουέλ Μακρόν αναμένεται να επιτύχει να εξασφαλίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία αργότερα αυτόν τον μήνα.

ΠΗΓΗ