GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανοιχτή Επιστολή Υγειονομικών Απεργών Πείνας προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ζωής Βαϊοπούλου του Ιωάννη, απεργού πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας, προσωρινά διαμένουσας στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλ...ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ζωής Βαϊοπούλου του Ιωάννη, απεργού πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας, προσωρινά διαμένουσας στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους αρ. 17

1.     Λάμπρου Τσιάπαλη του Κωνσταντίνου, απεργού πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας, προσωρινά διαμένοντος στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους αρ. 17

2.     Περικλή Καρολίδη του Δημητρίου, απεργού πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας, προσωρινά διαμένοντος στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους αρ. 17

3.     Ειρήνης Κατάκου του Παναγιώτη, απεργού πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας, προσωρινά διαμένουσας στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους  αρ. 17

ΠΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

                                                …………………………………..

Μακαριώτατε

A.         Είμαστε υγειονομικοί, οι οποίοι είχαμε αρχικά τεθεί σε αναστολή από το Υπουργείο Υγείας από την 1-9-2022 μέχρι την 31-3-2022 γιατί  δεν είχαμε κάνει το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού που συνιστά ο δικηγόρος κ. Πλεύρης και η Επιτροπή, στην οποία έχει δοθεί το ακαταδίωκτο! Εμείς οι υγειονομικοί σε αναστολή(που παλιά μας χειροκροτούσαν όλοι από τα μπαλκόνια τους, όταν διακινδυνεύαμε τη ζωή μας για να σώσουμε τους ασθενείς μας), από την 21-3-2022 ξεκινήσαμε απεργίας πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας στην προσπάθειά μας μήπως ευαισθητοποιηθεί ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης ή έστω η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Κα Γκάγκα, η οποία τυγχάνει συνάδελφός μας(αυτό το έχουμε γνωστοποιήσει επίσημα τόσο στον Υπουργό Υγείας, όπως προκύπτει από τα έγγραφά μας που έλαβαν αρ. πρωτ. 1168/21-3-2022, 1169/21-3-2022, 1170/21-3-2022, 1171/21-3-2022, 1240/28-3-2022 όσο και στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, όπως προκύπτει από τα έγγραφά μας που έλαβαν αρ. πρωτ. 137/21-3-2022, 138/21-3-2022, 139/21-3-2022, 140/21-3-2022, και 144/28-3-2022).  Σημειωτέον ότι αρχικά ήμασταν έξι(6) απεργοί πείνας και πλέον μείναμε τέσσερις(4) αφού η Σοφία και ο Νίκος κατέρρευσαν.

Δυστυχώς όχι μόνο κανένας τους δεν ευαισθητοποιήθηκε να έρθει, έστω από ανθρώπινο ενδιαφέρον, να δει τι κάνουμε ή να μας ανεβάσουν έστω στο γραφείο τους να συζητήσουμε, αλλά την 31-3-2022 οι ως άνω αποφάσισαν την παράταση της αναστολής μας μέχρι την 31-12-2022!, ήτοι για επτά(7) ακόμα μήνες με πρόσχημα την πανδημία που υποχωρεί, παρότι πλέον οι ανωτέρω έχουν συναινέσει να ανοίξουν τα γήπεδα!!!! με πληρότητα 100%!!!!(δείτε τι έγινε το Σαββατοκύριακο με χιλιάδες φιλάθλους στα γήπεδα χωρίς μάσκες), τα κέντρα διασκέδασης με εκατοντάδες θαμώνες καθημερινά ενώ πλέον έχουμε συναυλίες και συγκεντρώσεις χιλιάδων πολιτών αφού πλέον το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει το πράσινο φως για όλες τις εκδηλώσεις. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα την ίδια στιγμή μάλιστα που στα περισσότερα μέρη του κόσμου καταργούνται όλα τα μέτρα για τον κορωνοιό(ακόμα και η χρήση μάσκας).

Σημειωτέον ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε την 1-4-2022 σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι  «Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, η κυρία Αγαπηδάκη, έχει παρουσιάσει στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ένα πλάνο συνολικής αποκλιμάκωσης των μέτρων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ενδεχόμενο, κατά τους θερινούς μήνες, να μη χρειάζεται επίδειξη πιστοποιητικού για είσοδο σε χώρους, όπως ισχύσει αυτή τη στιγμή», ήτοι εξετάζεται να μπαίνουν παντού οι ανεμβολίαστοι και να σταματήσει ο διαχωρισμός των πολιτών. Στην συνέχεια, ο κ. Πλεύρης παραδέχθηκε ότι «έγινε μία Σύσταση από την Κομισιόν σε όλα τα κράτη μέλη να ενοποιήσουμε τους χρόνους των πιστοποιητικών. Δηλαδή του πιστοποιητικού εμβολιασμού που είναι στο 9μηνο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και του πιστοποιητικού νόσησης που είναι στο 6μηνο». Δηλαδή ο κ. Πλεύρης παραδέχθηκε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης είχαν μικρότερη διάρκεια στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατόπιν τούτου το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει πλέον διάρκεια 9 μήνες, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση(ενώ στην Ελλάδα ήταν 7) και το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει διάρκεια 6 μήνες όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση(ενώ στην Ελλάδα ήταν 3). Σημειωτέον, στην άνω τηλεοπτική συνέντευξη ο κ. Πλεύρης ανέφερε, επί λέξει:  «η χώρα μας λόγω του ότι ήθελε να ενισχύσει τον εμβολιασμό αυτούς τους χρόνους  τους είχε συντμήσει»!!!!!

Πέρα από το γεγονός ότι η ενίσχυση του εμβολιασμού δεν μπορεί να γίνει διά της επιβολής της και της υποχρεωτικότητας αυτής(με μέτρα που εφαρμόζονται μόνο στην Ελλάδα και σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!), εμείς επισημαίνουμε ότι Θεμέλιο της Δημοκρατίας είναι ο έλεγχος και τέτοιος έλεγχος δεν υφίσταται με το αντισυνταγματικό ακαταδίωκτο που έχει χορηγηθεί στα μέλη της Επιτροπής.

Β.         Όλος ο Νομικός κόσμος έχει εκφραστεί, άμεσα ή έμμεσα, κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού που δυστυχώς επιβλήθηκε μόνο σε εμάς. Ειδικά αυτή την περίοδο που νοσούν και μεταδίδουν τον ιό το ίδιο και οι τριπλοεμβολιασμένοι έχει καταρριφθεί κάθε σχετικό επιχείρημα της Επιτροπής με το ακαταδίωκτο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι τριπλοεμβολιασμένοι όχι απλά μεταδίδουν το ίδιο τον ιό αλλά και νοσούν, αφού την 4-4-2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το 41% όσων βρίσκονταν στις ΜΕΘ ήταν τριπλοεμβολιασμένοι!

Εμείς μόνο να επισημάνουμε ότι είναι ενάντια στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας οιαδήποτε Υποχρεωτική πράξη, ενάντια στο Σύνταγμα, ενάντια σε Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις ενώ πρόσφατα και το Συμβούλιο της Ευρώπης με το Ψήφισμα 2361, το οποίο υπερψήφισε και η χώρα μας, ορίζει: «7.3.1. Να διασφαλιστεί πως οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν θα υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα για να εμβολιαστεί εάν δεν το επιθυμεί».

Υπό τα νέα δεδομένα το Υπουργείο Υγείας ανέστειλε την εφαρμογή του αντισυνταγματικού προστίμου των εκατό(100) ευρώ που επέβαλε σε οποιονδήποτε άνω των 60 ετών δεν εμβολιάζετο ενώ την 8-4-2022 που συζητήθηκε η προσφυγή κάποιων συνταξιούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας(κατά του προστίμου), το Ελληνικό Δημόσιο στην ουσία δεν παρέστη και δεν κατέθεσε καν υπόμνημα, όπως ενημερωθήκαμε, αφού συνάδελφοί μας βρέθηκαν την συγκεκριμένη ημέρα έξω από το το ΣτΕ για να στηρίξουν έμπρακτα τους γονείς μας και τους παππούδες μας.

Πλέον καμία χώρα δεν εφαρμόζει υποχρεωτικότητα και δυστυχώς μόνο εμείς παραμένουμε σε ομηρία αφού τεθήκαμε, εκ νέου, σε αναστολή μέχρι την 31-12-2022!!!(την ώρα που ανοίγουν όλες οι δραστηριότητες) και με πολλούς κορυφαίους Γιατρούς και Ερευνητές σε όλο τον κόσμο να ζητούν τη λήξη της πανδημίας του κορονοιού, μεταξύ των οποίων και ο Καθηγητής του Κορυφαίου Αμερικανικού Πανεπιστημίου Στάνφορντ, ο κ. Ιωαννίδης.

Τέλος, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι εργάζονται κανονικά σήμερα στο ΕΣΥ δέκα χιλιάδες(10.000) συνάδελφοί μας, οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν το τρίτο εμβόλιο και στην ουσία εργάζονται ανεμβολίαστοι. Αυτούς δεν τόλμησε να τους διώξει ο κ. Πλεύρης γιατί μετά τις 7.000 αναστολές σε εμάς, εάν προστίθεντο άλλες 10.000, μπορούσε κάποιος εύκολα να αντιληφθεί τί θα συνέβαινε στο διαλυμένο-και από τις αναστολές- ΕΣΥ, όπου έχει αυξηθεί η θνητότητα σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κάποιοι είναι βέβαιο ότι πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτό!

Γ. Μακαριώτατε

Έχουμε αποστείλει σχετικά εξώδικα στο Υπουργείο Υγείας, στον Πρωθυπουργό και στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη βάναυση μεταχείρισή μας(στην πρόσφατη συγκέντρωσή μας στο Σύνταγμα έριξαν χημικά σε εμάς που είμαστε απεργοί πείνας γιατί ζητήσαμε να καταθέσουμε ένα Ψήφισμα και αρχικά δεν μας επιτράπηκε!), πλην, όμως, ουδείς έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα ενώ τα Μ.Μ.Ε. που είναι υπερευαίσθητα σε άλλες περιπτώσεις απεργών πείνας, αποκρύπτουν συστηματικά την περίπτωσή μας, εξωθώντας μας στην ουσία στον αργό θάνατο.

Επειδή η Εκκλησία είναι το τελευταίο αποκούμπι μας(και ο Θεός η τελευταία ελπίδα μας, από όπου και αντλούμε δύναμη και δεν έχουμε καταρρεύσει μέχρι σήμερα), θέλουμε να ζητήσουμε να δημοσιοποιήσετε το θέμα μας και να παρέμβετε προσωπικά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό προκειμένου να δώσει λύση στην ομηρεία και το δράμα 7.000 υγειονομικών και των οικογενειών αυτών που κυριολεκτικά πένονται. Δεν είμαστε αντιεμβολιαστές, είμαστε υγειονομικοί που προστατέψαμε τον εαυτό μας πριν την έλευση του εμβολίου, γνωρίζουμε να λαμβάνουμε μέσα προστασίας και ζητάμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας με τις ίδιες προϋποθέσεις που εργάζονται οι 10.000 συνάδελφοί μας, οι οποίοι στην ουσία είναι ανεμβολίαστοι, αφού αρνήθηκαν να κάνουν την τρίτη δόση. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιζόμαστε με τέτοια βαναυσότητα όταν μάλιστα ουδέν παράνομο έχουμε πράξει επειδή αρνούμαστε την υποχρεωτικότητα σε ιατρική πράξη.

Είμαστε κατά οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας και υπέρ του αυτεξουσίου, που ο ίδιος ο Θεός και ο Χριστός μας αναγνώρισε, αφού σε ουδένα επέβαλε να Τον ακολουθήσει. Ούτε ο Χριστός δίδαξε υποχρεωτικότητα ούτε η Εκκλησία την επέβαλε στο ποίμνιό της! Αρχικά καταδικαστήκαμε σε οικονομική ανέχεια και εξαθλίωση και σήμερα σε θάνατο ενώ σε κάποιες αναφορές(«παροιμίες») της η Παλαιά Διαθήκη εξισώνει τη στέρηση βιοπορισμού με δολοφονία.

Δ. Μακαριώτατε

Ζητάμε τη βοήθειά σας και την παρέμβασή σας γιατί, δυστυχώς, ελάχιστοι Μητροπολίτες δίχασαν τον λαό φτάνοντας στο σημείο να αποπέμψουν Ιερείς επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο! Και μάλιστα τη στιγμή που η Επίσημη Πολιτεία δεν έχει επιβάλλει υποχρεωτικότητα στους Ιερείς! Είναι ολισθηρό ατόπημα η Κεφαλή της Εκκλησίας να διχάζει αντί να ενώνει, να διαχωρίζει τους ιερείς και τους Χριστιανούς σε παιδιά και αποπαίδια(με αφορμή μάλιστα ένα πειραματικό εμβόλιο και μία υποχρεωτική ιατρική πράξη), στερώντας την αλληλεγγύη από το ποίμνιο. Η αλληλεγγύη είναι το γνώρισμα της Εκκλησίας ενώ έχουν γίνει καταγγελίες από υγειονομικούς ότι κάποιες Εκκλησίες τους αρνήθηκαν οιαδήποτε βοήθεια γιατί ήταν ανεμβολίαστοι!

Ήτοι, η Εκκλησία που βοηθά κάθε αναξιοπαθούντα, που παρέχει βοήθεια σε οποιονδήποτε την έχει ανάγκη(ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, θρησκείας, πεποιθήσεων), αρνήθηκε την βοήθεια σε Έλληνες Υγειονομικούς(η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι) γιατί αρνήθηκαν μία υποχρεωτική ιατρική πράξη με ένα πειραματικό εμβόλιο, κατατάσσοντάς τους στην κατηγορία των «λεπρών»! Όμως, ο Χριστός μας δίδαξε την αγάπη, όχι το μίσος και τον διαχωρισμό όπως κάποιοι επιδιώκουν.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας παρακαλούμε και πάλι για την Παρέμβασή σας στον Πρωθυπουργό προκειμένου να επανέλθουμε στις θέσεις μας. Αν αρνηθεί, παρακαλούμε να κάνετε Δήλωση υπέρ της επαναφοράς μας στην εργασία, να αποστείλετε εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις να βοηθήσουν τους υγειονομικούς σε αναστολή και να χορηγήσετε οικονομική βοήθεια προς όλα τα μέλη μας που είναι εξαθλιωμένα χωρίς εργασία 8 μήνες(όπως πράττετε με οιονδήποτε άλλον αναξιοπαθούντα που χρήζει βοηθείας).

Σας καλούμε, τέλος, να μας επισκεφθείτε έξω από το Υπουργείο Υγείας(στην οδό Αριστοτέλους) όπου είμαστε 22 ημέρες τώρα σε απεργία πείνας γιατί ο συμβολισμός θα είναι μεγάλος και θα αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Εκκλησία και στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων και στην άμβλυνση των διαφορών. Θεωρούμε ότι θα είναι καταλυτική η παρέμβασή σας και θα ανυψώσει το κύρος της Εκκλησίας που δυστυχώς έχει τρωθεί με κάποιες παρεμβάσεις μειοψηφίας Μητροπολιτών, που ενισχύουν τον διχασμό μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Ως Κεφαλή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας οφείλετε να παρέμβετε και να αγκαλιάσετε όλα τα παιδιά της, όπως μας αγκαλιάζει όλους ο Χριστός μας και η Παναγία μας.

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε και σε εσάς(όπως δηλώσαμε και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και στον Πρωθυπουργό) ότι πίσω δεν θα κάνουμε και προτιμάμε να πεθάνουμε με αξιοπρέπεια με την απεργία πείνας παρά από οικονομική ανέχεια.

Η παρακαταθήκη που θα αφήσουμε θα είναι η αγάπη των παιδιών μας, των συγγενών μας και εκατομμυρίων Ελλήνων, για τους οποίους είμαστε πρότυπο. Πρότυπο Ελευθερίας αλλά και θυσίας όταν απαιτηθεί.

Όπως θυσιάστηκε ο Χριστός μας, θα θυσιαστούμε και εμείς, που είμαστε μηδαμινοί μπροστά σε Αυτόν, προσδοκώντας στην Ανάσταση και την Αιώνια Ζωή.

Ευελπιστώντας στην παρέμβασή σας, σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε να έχουμε την ευλογία σας.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2022

Οι απεργοί πείνας υγειονομικοί σε αναστολή.