GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μόσχα: Δοκίμασε νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο - Πούτιν: «Τροφή για σκέψη σε όσους απειλούν τη Ρωσία»

Ο πύραυλος Sarmat, που μπορεί να μεταφέρει και πυρηνικές κεφαλές, εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, στη Βόρεια Ρωσία, κτυπώντας ε...

Ο πύραυλος Sarmat, που μπορεί να μεταφέρει και πυρηνικές κεφαλές, εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, στη Βόρεια Ρωσία, κτυπώντας επιτυχώς στόχο στη χερσόνησο Καμτσάτκα

Νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο δοκίμασε την Τετάρτη η Ρωσία, προκαλώντας νέους «πονοκέφαλους» στις χώρες της Δύσης, εν μέσω της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία.

Ο πύραυλος Sarmat εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ, στη Βόρεια Ρωσία και πέτυχε όλους τους στόχους που είχε προγραμματίσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Ο στόχος ήταν στη χερσόνησο Καμτσάτκα, σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων ανατολικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η δοκιμή του νέου βαλλιστικού πυραυλού, θα πρέπει να αποτελέσει «τροφή για σκέψη, για όσους απειλούν τη Ρωσία».

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο πύραυλος Sarmat είναι ο ισχυρότερος και με τη μεγαλύτερη εμβέλεια, ενώ «ισχυροποιεί το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο».


Πούτιν: Εισβάλαμε στην Ουκρανία για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό του Ντονμπάς

Η Ρωσία ήταν «υποχρεωμένη» να εισβάλει στο Ντονμπάς, όπου η κατάσταση για τον ρωσόφωνο πληθυσμό είχε επιδεινωθεί δραματικά τα τελευταία οχτώ χρόνια, δήλωσε σήμερα (20/4) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Επί οκτώ χρόνια, οι βομβαρδισμοί, οι επιθέσεις πυροβολικού και οι εχθροπραξίες συνεχίζονταν στο Ντονμπάς. Φυσικά, ήταν πολύ, πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους.

Η ζωή των ανθρώπων στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη ήταν διαφορετική και αυτό είναι προφανές, αλλά ήταν η τραγωδία που εξελισσόταν στο Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, που ανάγκασε, απλά ανάγκασε τη Ρωσία να ξεκινήσει αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση, για την οποία όλοι γνωρίζουν καλά σήμερα», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν υπενθύμισε στους ακροατές του ότι ο σκοπός της επιχείρησης είναι να βοηθηθούν οι άνθρωποι που ζουν στο Ντονμπάς, προσθέτοντας πως η Ρωσία θα πετύχει να επαναφέρει την κατάσταση στην περιοχή αυτή σε κανονικούς ρυθμούς.

«Θα ενεργήσουμε με συνέπεια και θα επιτύχουμε μια κατάσταση στην οποία η ζωή θα επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα και εκεί. Η ζωή στο Ντονμπάς θα γίνει καλύτερη», κατέληξε.

πηγη