GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία: Πως θα ψηφίσουν οι υποστηρικτές του Μελανσόν και των άλλων υποψήφιων

Μπορεί ο υποψήφιος της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζακ Λυκ Μελανσόν να ζήτησε να ξεκάθαρα «ούτε μια ψήφο στη Λε Πεν» όμως οι δημοσκοπήσεις δείχ...


Μπορεί ο υποψήφιος της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζακ Λυκ Μελανσόν να ζήτησε να ξεκάθαρα «ούτε μια ψήφο στη Λε Πεν» όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άλλα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με κυλιόμενη δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου Ifop, έτοιμο να την υπερψηφίσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία είναι το 23%.

Αντίθετα το 33% των ψηφοφόρων του Μελανσόν δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, ενώ το 44% προσανατολίζεται στην αποχή.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 76% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού Ζεμούρ – ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Λεπέν – θα την υπερψηφίσει, ενώ το 20% δηλώνει πως θα απόσχει.

Από τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς Βαλερί Πεκρές, η οποία τάχθηκε κατά της Λεπέν, το 35% εμφανίζεται έτοιμο να την υπερψηφίσει στο δεύτερο γύρο, ένα άλλο 35% ψηφίζει Μακρόν, ενώ το 30% επιλέγει την αποχή.

Ως προς τους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων, η μεγάλη πλειονότητα αυτών που τοποθετούνται στη Δεξιά θα ψηφίσουν την Λεπέν στο δεύτερο γύρο, η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος θα ψηφίσουν τον Μακρόν, ενώ στους Οικολόγους οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους τάσσονται υπέρ του Μακρόν, αν και το 38% δηλώνει πως θα απόσχει.

Τέλος, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές και δημοσκόπους, μεταξύ των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αυτοί που θα επέλεγαν την Λεπέν αν αποφάσιζαν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους που θα επέλεγαν τον Μακρόν.

Πηγή