GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αμερικανός ειδικός Μ.Ρούμπιν για το τουρκικό λόμπι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

“Τούρκοι κερνάνε και Τούρκοι πίνουν” αφού θέλουν τα F-16V κατά Ελλάδος στο Αιγαίο Προκλητικότατη ήταν η τουρκικής καταγωγής αξιωματούχος ...



“Τούρκοι κερνάνε και Τούρκοι πίνουν” αφού θέλουν τα F-16V κατά Ελλάδος στο Αιγαίο

Προκλητικότατη ήταν η τουρκικής καταγωγής αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Ν.Ντουράκογλου, που απάντησε σε ερώτημα Αμερικανού Γερουσιαστή των Δημοκρατικών παρακαλώ πολύ, σχετικά με  τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας λόγω των S-400, υμνώντας την χώρα από την οποία προέρχεται, και τον “δημοκράτη” πρόεδρο της Ρ.Ν.Ερντογάν, προκαλώντας οργή και ανησυχία.  

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Frank Pallone από το Νιου Τζέρσεϊ έστειλε επιστολή στον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ρωτώντας τόσο για τη συνέχεια των κυρώσεων στην Τουρκία για τη χρήση των S-400, όσο και για το αίτημα της Τουρκίας για τα αναβαθμισμένα F-16.

Η Naz Durakoglu, ειδικός σε νομοθετικά θέματα στο State Department,  απάντησε δικαιολογώντας τη νέα πώληση στην Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος σύμμαχος του ΝΑΤΟ με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στη Συμμαχία. Συνεισφέρει ενεργά στις αποστολές του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν.
 
Η  υποστήριξη της Τουρκίας για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και οι αμυντικές σχέσεις συνεργασίας αποτελούν σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για κακή επιρροή στην περιοχή", του απάντησε γραπτώς η ίδια.

Ο Αμερικανός ειδικός Μ.Ρούμπιν αντέδρασε δίνοντας με άρθρο του σε ιστοσελίδα της Ουάσιγκτον την δική του σκληρή απάντηση στην τουρκικής καταγωγής Αμερικανίδα αξιωματούχο, εγείροντας ανησυχίες για το τι ακριβώς θα αναμένουμε από τον πρόεδρο Ερντογάν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο το επόμενο διάστημα.
 
“Αυτό είναι ανειλικρινές δεδομένου του τρόπου με τον οποίο η Τουρκία νομιμοποίησε και ενθάρρυνε τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και έχει τοποθετηθεί ως κόμβος για την αποφυγή των ρωσικών κυρώσεων.

Ο Μπλίνκεν και το τουρκικό λόμπι εντός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπορεί να θέλουν να τονίσουν τα θετικά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία παίζει και με τις δύο πλευρές κάθε κρίσης.

Πράγματι, η Ντουράκογλου φαίνεται να μην γνωρίζει ότι ακόμη και όταν ο Μπλίνκεν τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει που εφάρμοσε τη Σύμβαση του Μοντρέ, ο Τούρκος ηγέτης το έκανε με τρόπο που εμπόδισε τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά είχε μικρό αντίκτυπο στη ρωσική κίνηση. (Πράγματι και οι Ρώσοι ευχαρίστησαν την Τουρκία).

Η Ντουράκογλου συνέχισε, «Η κυβέρνηση πιστεύει ότι υπάρχουν ωστόσο επιτακτικά μακροπρόθεσμα συμφέροντα ενότητας και ικανότητας της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, καθώς και τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας, τα οικονομικά και εμπορικά των ΗΠΑ που υποστηρίζονται από τους κατάλληλους αμυντικούς εμπορικούς δεσμούς των ΗΠΑ με την Τουρκία».

Και σε αυτό, επίσης, πέφτει έξω η ίδια, αφού δεν διευκρινίζει γιατί η Τουρκία χρειάζεται αναβαθμισμένα F-16, ειδικά καθώς η Τουρκία δεν τα χρησιμοποιήσει σε καμία από τις τοποθεσίες που ανέφερε ( στις ΗΠΑ).

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία χρησιμοποίησε τα υπάρχοντα F-16 της για να βομβαρδίσει τους Γεζίντι στο Ιράκ, να απειλήσει με πόλεμο εναντίον της Ελλάδας που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και να χτυπήσει τους Σύρους Κούρδους συμμάχους της Αμερικής.

Τα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη δεν αποτελούν δικαίωμα( για την Άγκυρα), ειδικά όταν είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιηθούν ενάντια σε Αμερικανούς συμμάχους παρά σε αντιπάλους.

Πράγματι, ο Εγκεμέν Μπαγίς, στενός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε ακόμη και να χρησιμοποιήσει τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εναντίον Αμερικανών βάσει σύμβασης με την Κύπρο που αναζητούν φυσικό αέριο στα κυπριακά ύδατα.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν τον αντάμειψε με την ανάληψη θέσεως σε πρεσβεία.

“Υπάρχουν τρόποι να υποστηρίξετε την Τουρκία χωρίς να εξοργίσετε Γεζίντι, Κούρδους, Αρμένιους, Έλληνες και Κύπριους.

Ίσως οι ΗΠΑ μπορούν να παράσχουν στην Τουρκία την ίδια μη θανατηφόρα υποστήριξη που η Τουρκία επιμένει ότι περιοριζόμαστε στην Κύπρο.

Με απλά λόγια, είναι κακή πρακτική της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας να εξοπλίζεις και να εξοπλίζεις συνεχώς ένα καθεστώς που προτίθεται να επιτεθεί σε θύματα γενοκτονίας και σε συμμάχους της Αμερικής”, καταλήγει ο Μάικλ Ρούμπιν (@mrubin1971) συνεργάτης του Washington Examiner's Beltway Confidential και συνεργάτης στο American Enterprise Institute.
 
Νομίζουμε ότι ο Αμερικανός ειδικός και πολλοί αξιωματούχοι εντός των Δημοκρατικών, τα είπαν όλα για την επερχόμενη τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο κατά της Ελλάδος, διότι αυτό ακριβώς περιγράφουν.

πηγη