GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εκλογές στη Γαλλία: Στις 9μμ τα πρώτα αποτελέσματα

Οι περισσότεροι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν ήδη ψηφίσει. Ωστόσο από τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται πως η αποχή θα είναι μεγαλύτερη από τις ...


Οι περισσότεροι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν ήδη ψηφίσει. Ωστόσο από τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται πως η αποχή θα είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις

Στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) άνοιξαν οι κάλπες στην Γαλλία με τους πολίτες να καλούνται να ψηφίσουν για τον επόμενο πρόεδρο.

Οι Γάλλοι συνήθως αποφεύγουν να ψηφίζουν τις πρώτες πρωινές ώρες και τις ώρες του μεσημεριανού γεύματος, με αποτέλεσμα οι πρώτες αξιόπιστες εκτιμήσεις ως προς την αποχή να εξάγονται συνήθως τις απογευματινές ώρες. ‘

Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και όπως αναφέρει η LeMonde το μεσημέρι το ποσοστό συμμετοχής ήταν στο 25,48%, μειωμένο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με το 2017.

Σύμφωνα με αναλυτές το ποσοστό ρεκόρ του 2002 (28,4%), που ήταν το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ σε πρώτο γύρο προεδρικών εκλογών, μπορεί να καταρριφθεί.

Στις 9μμ οι πρώτες εκτιμήσεις

Ως προς τα τελικά αποτελέσματα, οι πρώτες επίσημες εκτιμήσεις θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο και της τελευταίας κάλπης (21.00 ώρα Ελλάδας), αφού όπως ορίζει η γαλλική νομοθεσία, «κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, μερικό ή οριστικό, δεν μπορεί να κοινοποιηθεί στο κοινό με οποιοδήποτε μέσο πριν από το κλείσιμο του τελευταίου εκλογικού τμήματος στη μητροπολιτική επικράτεια».

Ωστόσο, αυτή η νομοθεσία αφορά μόνο τη Γαλλία και συνεπώς δεν αποκλείεται μέσα ενημέρωσης άλλων χωρών, κυρίως γαλλόφωνων, να μεταδώσουν πρόωρα κάποιες προβλέψεις του εκλογικού αποτελέσματος.


πηγη