GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πτήση 15.000 χιλιομέτρων έκανε αεροσκάφος της Ρωσίας για να πάρει διπλωμάτες από Ελλάδα και Ισπανία

Η Ελλάδα και η Ισπανία πρόσφατα προχώρησαν στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από τις πρωτεύουσές τους. Η Μόσχα λοιπόν έστειλε αεροσκάφος για ...


Η Ελλάδα και η Ισπανία πρόσφατα προχώρησαν στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από τις πρωτεύουσές τους. Η Μόσχα λοιπόν έστειλε αεροσκάφος για να τους παραλάβει. 

Το αεροπλάνο από την Ρωσία χρειάστηκε να κάνει τεράστιες παρακάμψεις εξαιτίας των απαγορεύσεων στις πτήσεις που έχουν επιβάλλει ευρωπαϊκές χώρες για την Μόσχα, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει το flightradar24.com, το αεροσκάφος έκανε μια πτήση… 15.163 (!) χιλιομέτρων για να μεταφέρει τους διπλωμάτες στη χώρα τους.

«Ενώ η Ισπανία και η Ελλάδα έκαναν μία μοναδική εξαίρεση για την είσοδο του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο τους, οι πτήσεις έκαναν τον γύρο άλλων χωρών όπου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση. Το συνολικό μήκος των πτήσεων ήταν 15.163 χιλιόμετρα, λίγο λιγότερο από τη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου, «οι Ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae)», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

πηγη