GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

To πραγματικό Great Reset ή Μεγάλη Επαναφορά έρχεται… από την κοινωνία που θα πει όχι στις ελίτ

Οι προφήτες της νέας παγκόσμιας τάξης έσπειραν τον άνεμο και σύντομα θα θερίσουν τον ανεμοστρόβιλο ενός οργισμένου κοινού απέναντι σε μια...


Οι προφήτες της νέας παγκόσμιας τάξης έσπειραν τον άνεμο και σύντομα θα θερίσουν τον ανεμοστρόβιλο ενός οργισμένου κοινού απέναντι σε μια φθαρμένη, ανίκανη, αλαζονική και γεμάτη άγνοια ελίτ

To πραγματικό Great Reset ή Μεγάλη Επαναφορά έρχεται αλλά θα διαφέρει από τον αρχικό σχεδιασμό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας «νέας παγκόσμιας τάξης».

Στη μέση της παγκόσμιας πανδημίας του COVID, ο Klaus Schwab και οι παγκόσμιες ελίτ παρουσίασαν επίσης το Great Reset την «μεγάλη επαναφορά».

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό τα έθνη του κόσμου θα έπρεπε να παραδώσουν την κυριαρχία τους σε ένα διεθνές σώμα ειδικών και εμπειρογνωμόνων.

Θα μας διαφώτιζαν σχετικά με τους φόρους, τη διαφορετικότητα και τις πράσινες πολιτικές.

Όταν ο πρώην Πρόεδρος Trump εξελέγη το 2016, άλλαξε σημαντικό μέρος του ρου της ιστορίας ηθελημένα ή μη.

Σε κανονικούς καιρούς, οι προοδευτικοί ανησυχούν ότι δεν έχουν δημόσια υποστήριξη για τις πολιτικές τους.

Μόνο σε κρίσεις αισθάνονται ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν απροκάλυπτες μεθόδους και αντιδημοφιλείς προσεγγίσεις σε εξωτερικά και εσωτερικά προβλήματα.

Το είδαμε το 2021 π.χ. στις ΗΠΑ: Η φυγή κακήν κακώς από το Αφγανιστάν των ΗΠΑ, η κρίσιμη φυλετική θεωρία, η εθνικοποίηση των εκλογικών νόμων και πολλά άλλα και αποκορύφωμα όλων η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχεδόν όλες οι χώρες ακολούθησαν κοινό μοντέλο δράσης, κάτι παρόμοιο έχουν εισηγηθεί και θιασώτες του Great Reset.

Αυτές οι «νέες εντολές» και οι «επαναριθμήσεις» συνεπάγονται ακόμη μεγαλύτερη διακυβέρνηση και ισχυρότερες μη εκλεγμένες γραφειοκρατίες.

Εμείς οι απλοί άνθρωποι πρέπει να σταματήσουμε τα ορυκτά καύσιμα, αλλά όχι οι ελίτ που χρησιμοποιούν εταιρικά τζετ.

Τα τείχη δεν χρειάζονται στα σύνορα αλλά εάν δείτε τις οικίες του Mark Zuckerberg και του Bill Gates είναι πραγματικά φρούρια.

Οι ελίτ εισηγούνται την κατάρρευση των εθνικών συνόρων αλλά για την δική τους προστασία ορθώνουν απίστευτα τείχη και λαμβάνουν απίστευτα μέτρα προστασίας.

Τι υποκρισία.

Ο τρόπος ζωής της μεσαίας τάξης θα περιοριστεί καθώς θέλουν να μας περιορίσουν που ζούμε και που μεταφερόμαστε.

Αλλά η οικογένεια Obama θα συνεχίσει να διατηρεί τις τρεις επαύλεις που διαθέτει και οι μελλοντολόγοι της Silicon Valley θα επιμείνουν να έχουν εξαιρέσεις για τα γιοτ τους.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται να δούμε μια ριζική επαναφορά - της τρέχουσας επαναφοράς.

Θα είναι ένας διαφορετικός μετασχηματισμός από αυτόν που περιμένουν οι ελίτ και θα πρέπει να ανησυχούν.

Ο κόσμος και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαγριωμένοι με τον υπερπληθωρισμό που μπορεί σύντομα να ξεπεράσει το 10% ετησίως.

Θα είμαστε τυχεροί αν καταλήξει μόνο σε ύφεση ή στασιμοπληθωρισμό, παρά σε παγκόσμια ύφεση.

Το χάος δημιουργήθηκε από τον ίδιο μηχανισμό που αγόρασε τη «σύγχρονη νομισματική θεωρία».

Αυτή η ανόητη ιδέα των πανεπιστημίων… ισχυριζόταν ότι η ευημερία θα ήταν επακόλουθο από την τεράστια διεύρυνση της προσφοράς χρήματος, τη διατήρηση των επιτοκίων σε de facto μηδενικά επίπεδα, τα τεράστια ετήσια ελλείμματα, τη συσσώρευση μη βιώσιμου εθνικού χρέους και την επιδότηση των εργαζομένων για να διαμένουν σπίτι.

Το κόστος του φυσικού αερίου και του πετρελαίου εκτοξεύεται πλέον σε μη βιώσιμα επίπεδα - και σε σημείο που η μεσαία τάξη απλά δεν θα μπορεί να ταξιδέψει, να ζεσταθεί το χειμώνα ή να δροσιστεί το καλοκαίρι.

Τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κυβερνήσεις περιόρισαν σκόπιμα τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και τους αγωγούς πετρελαίου.

Έκλεισαν πυρηνικούς σταθμούς και επιδότησαν δαπανηρά, αναποτελεσματικά έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

Κατέληξαν σε μια ουτοπία, με τεράστιες ελλείψεις καυσίμων, υψηλές τιμές και ενεργειακή εξάρτηση από τα πιο καταπιεστικά καθεστώτα του κόσμου.

Η στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι επικίνδυνη και πανάκριβη ηθικολογία.

Η έξυπνη επανάσταση στη Δύση υποτίθεται ότι θα μας διδάξει ότι ο δυτικός κόσμος που κυριαρχείται από τους «λευκούς άνδρες» είναι τοξικός.

Λίγοι ρώτησαν πώς μια υποτιθέμενη επιβλαβής Δύση διάρκειας περίπου 2.500 ετών έγινε ο νούμερο ένα προορισμός εκατομμυρίων παγκόσμιων μεταναστών και πρόσφερε τον μεγαλύτερο βαθμό παγκόσμιας ευημερίας και ελευθερίας στους πολίτες της.

Έρχεται λοιπόν μια επαναφορά του λογαριασμού - ως αντίδραση στις «νέες εντολές» - που υποστήριξε ο Biden και η κλίκα του Νταβός.

Στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2022 στις ΗΠΑ, είναι πιθανό να δούμε ένα ιστορικό όχι… στην ορθόδοξη αριστεροφιλελεύθερη ατζέντα που οδήγησε σε μη βιώσιμο πληθωρισμό, αφόρητα ακριβή ενέργεια, πόλεμο και ταπείνωση στο εξωτερικό, σπειροειδή εγκληματικότητα, φυλετική εχθρότητα - καθώς και αλαζονική περιφρόνηση από αυτούς που εφάρμοσαν εσκεμμένα αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.

Τα κλειστά και ασφαλή σύνορα με νόμιμη μετανάστευση θα επιστρέψουν.

Οι Αμερικανοί θα απαιτήσουν σκληρή επιβολή των νόμων από την αστυνομία και αποτρεπτικές ποινές, καθώς και επιστροφή στην ενσωμάτωση και την υπεροχή του ατομικού χαρακτήρα και όχι σε μεθόδους διεθνισμού ή αποπροσανατολισμού.

Θα δούμε μεγαλύτερη αυξημένη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου για να μας μεταφέρει αργά σε μια ευρύτερη ποικιλία ενέργειας, ισχυρή εθνική άμυνα και αποτρεπτικές εξωτερικές πολιτικές.

Οι προφήτες της νέας παγκόσμιας τάξης έσπειραν τον άνεμο και σύντομα θα θερίσουν τον ανεμοστρόβιλο ενός οργισμένου κοινού απέναντι σε μια φθαρμένη, ανίκανη, αλαζονική και γεμάτη άγνοια ελίτ.

www.bankingnews.gr