GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Reuters: «Διαφωνία για το ευρωομόλογο στις Βερσαλλίες»

Ανέκδοτα ΕΕ που ζητά τήρηση των δημοσιονομικών στόχων για το... 2030 «Παγώνει» η έκδοση κοινού ευρωομολόγου από την ΕΕ, σύμφωνα με προσχέ...


Ανέκδοτα ΕΕ που ζητά τήρηση των δημοσιονομικών στόχων για το... 2030

«Παγώνει» η έκδοση κοινού ευρωομολόγου από την ΕΕ, σύμφωνα με προσχέδιο που επικαλείται το Reuters που σημαίνει ότι κάθε χώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της ότι… έσπειρε, όπως η Ελλάδα μετά τις “πρωτοβουλίες” Κ.Μητσοτάκη που “έτρεξε” χωρίς καμία εγγύηση και εξασφάλιση να μας βάλει σε αντιπαράθεση με την Ρωσία μέσω δηλώσεων και αποστολής όπλων.

Και τώρα μετά την ευρωπαϊκή άρνηση τα “ηρωϊκά και επιτελικά” του Κ.Μητσοτάκη θα αναγκαστούν να πληρώσουν οι πολίτες που βλέπουν τα καύσιμα εν μέσω κακοκαιρίας να πηγαίνουν την ανηφόρα, να ετοιμαζόμαστε να δημιουργούμε ρεύμα από το πανάκριβο LNG, να υπάρχουν κίνδυνοι στην αγορά τροφίμων ενώ έχουμε ξεχάσει και τον ρωσικό τουρισμό.

Γι αυτό βάζει υπουργούς όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης να ζητά τώρα οι επιχειρηματίες να δουλεύουν χωρίς κέρδος μήπως και μειωθούν οι τιμές!

Προετοιμασμένοι για έκτακτα έξοδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία φαίνονται οι ηγέτες της ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα αντίθετοι με μία προοπτική νέας από κοινού έκδοσης ομολόγου, εξαιτίας της ανάγκης για δαπάνες σε άμυνα και ενέργεια που έχει προκύψει έπειτα από τη ρωσική εισβολή.

Αυτά προκύπτουν σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που λαμβάνει χώρα σήμερα και αύριο στις Βεραλλίες, με βασικά θέματα την ενεργειακή κρίση και την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ηγέτες των 27 αναμένεται να συζητήσουν και το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ, ενώ θα αναζητήσουν τρόπους για ενεργειακή απεξάρτηση του μπλοκ.

«Οι εθνικές μας δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές επενδυτικές ανάγκες και να αντικατοπτρίζουν τη νέα γεωπολιτική κατάσταση», αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

«Θα ακολουθήσουμε υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές, οι οποίες διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους για κάθε κράτος-μέλος, μεταξύ άλλων παρέχοντας κίνητρα για επενδύσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη και είναι κρίσιμες για τους στόχους μας για το 2030», αναφέρουν τα συμπεράσματα!

Νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποκαλύψει σχέδιο για από κοινού έκδοση ομολόγων των 27 χωρών-μελών σε δυνητικά μαζική κλίμακα για τη χρηματοδότηση των ενεργειακών και αμυντικών δαπανών.

πηγη