GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Oυκρανία: Τι σημαίνουν τα μυστηριώδη σύμβολα σε κτίρια του Κιέβου

«Ζητώ να κλείσουν όλα τα πατάρια» Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές τα σύμβολα στις ταράτσες κτιρίων αποτελούν «έργο σαμποτέρ του Κρεμλίνου» ...


«Ζητώ να κλείσουν όλα τα πατάρια»

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές τα σύμβολα στις ταράτσες κτιρίων αποτελούν «έργο σαμποτέρ του Κρεμλίνου» οι οποίοι έχουν μαρκάρει με τον τρόπο αυτό στόχους για επικείμενους βομβαρδισμούς.

«Οι αρχές της πόλης ζητούν από τους κατοίκους των πολυώροφων κτιρίων, που έχουν πρόσβαση στην οροφή, να ελέγξουν επειγόντως τις στέγες για σημάδια», έγραψε πρόσφατα η πόλη του Κιέβου, η πρωτεύουσα της χώρας, σε ανάρτηση στο Facebook.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της Ουκρανίας που τις τελευταίες ημέρες έχουν δει σε διάφορα σημεία τέτοιου είδους σύμβολα.

Όπως αναφέρουν Ουκρανικά ΜΜΕ τα σύμβολα αυτά αποτελούν «έργο σαμποτέρ του Κρεμλίνου» και ότι με αυτόν τον τρόπο μαρκάρονται στόχοι επικείμενων βομβαρδισμών εν μέσω εντεινόμενων εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Ο δήμαρχος της δυτικής πόλης Rivne, Alexander Tretyak, επανέλαβε τις ανησυχίες στο δικό του προφίλ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

«Επείγουσα ανακοίνωση! Ζητώ από τους επικεφαλής των πολυκατοικιών να κλείσουν όλα τα πατάρια. Εάν εσείς ή οι ένοικοι του σπιτιού παρατηρήσετε στην είσοδο, στην ταράτσα, κοντά σε σπίτια αγνώστων προσώπων, το σημάδι της ετικέτας – ενημερώστε αμέσως τις αρχές επιβολής του νόμου», είπε ο Tretyak.

πηγη