GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

G7: Λένε όχι στο αίτημα Πούτιν για πληρωμές σε ρούβλια - Με διακοπή προμηθειών σε αέριο απειλεί η Ρωσία

Ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοβ δήλωσε ότι η άρνηση της G7 να καταβάλει τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που προμηθεύεται σε ρούβλ...


Ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοβ δήλωσε ότι η άρνηση της G7 να καταβάλει τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που προμηθεύεται σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιαμφισβήτητη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA.

Οι υπουργοί Ενέργειας της ομάδας των Επτά βιομηχανοποιημένων χωρών, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανία, απορρίπτουν τις απαιτήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που ζήτησε από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν τη Ρωσία για το φυσικό αέριο που προμηθεύονται σε ρούβλια.

Ο Αμπράμοφ είναι μέλος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

Η απόφαση των G7 

Οι υπουργοί Ενέργειας των G7 απορρίπτουν τα αιτήματα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι «μη φιλικές» χώρες να πληρώνουν για το ρωσικό αέριο με ρούβλια, δήλωσε ο Γερμανός Ρόμπερτ Χάμπεκ μετά από συνομιλίες με τους ομολόγους του τη Δευτέρα.

«Όλοι οι υπουργοί της G7 συμφώνησαν ότι πρόκειται για μονομερή και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων», είπε ο Χάμπεκ, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του κλίματος της Γερμανίας, στους δημοσιογράφους μετά από μια εικονική διάσκεψη με τους υπουργούς ενέργειας της G7.

Οι υπουργοί «υπογράμμισαν για άλλη μια φορά ότι οι συναφθείσες συμβάσεις είναι έγκυρες και οι εταιρείες πρέπει και πρέπει να τις τηρούν... η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και καλούμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να μην συμμορφωθούν με το αίτημα του Πούτιν», είπε.

«Η προσπάθεια του Πούτιν να μας διχάσει είναι προφανής, αλλά - όπως μπορείτε να δείτε από αυτή τη μεγάλη ενότητα και αποφασιστικότητα - δεν θα διαιρεθούμε».


πηγη