GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πολύωρη συνάντηση Γ.Σρέντερ - Β.Πούτιν για την Ουκρανία

Το Βερολίνο αρνήθηκε να σχολιάσει την συνομιλία Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ είχε πολύωρη συνάντηση με τον πρόεδρο...


Το Βερολίνο αρνήθηκε να σχολιάσει την συνομιλία

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ είχε πολύωρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν το βράδυ της Πέμπτης σε μία προσπάθεια εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας Bild (Bild am Sonntag), χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για την έκβαση των συνομιλιών.

Επικαλούμενη πρόσωπο με λεπτομερή εικόνα των δραστηριοτήτων του Σρέντερ, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρώην καγκελάριος είχε επίσης μακρά συζήτηση με έναν από τους πιο στενούς συμβούλους του Πούτιν.

Έφυγε από τη Μόσχα νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μαζί με τη σύζυγό του, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο οποίο δεν αναφέρονται λεπτομέρειες όσον αφορά στο περιεχόμενο των συνομιλιών.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του Πούτιν και έχει δεσμούς με ρωσικές εταιρείες, είχε συναντήσει Ουκρανούς που συνδέονται με την αντιπροσωπεία των διαπραγματευτών του Κιέβου στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, γράφει η Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, ο Σρέντερ ήταν ο μόνος που είχε απευθείας επαφές τόσο με τον Πούτιν όσο και με κορυφαίους αξιωματούχους της Ουκρανίας.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico μετέδωσε πρώτη ότι ο Σρέντερ ταξίδεψε στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Πούτιν και πηγές της καγκελαρίας ανέφεραν ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν είχε συμφωνήσει σε κάποια συνάντηση ούτε είχε εμπλοκή σε αυτήν. Το γραφείο Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς την Παρασκευή, όταν αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση πέρα από ότι θα λάβει υπόψη τα αποτελέσματα και θα τα συμπεριλάβει σε άλλες προσπάθειες στις οποίες συμμετείχε.

Ο Σολτς, ο οποίος μεταβαίνει στην Τουρκία τη Δευτέρα, μίλησε με τον Πούτιν σε μια τριμερή τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν χθες Σάββατο.

Ο σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Γερμανίας (1998-2005) είναι στο διοικητικό συμβούλιο του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft και είναι επίσης πρόεδρος της επιτροπής μετόχων της εταιρείας που είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, η οποία έχει σταματήσει.

Έγινε αποδέκτης εκκλήσεων από στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με το γραφείο του Σρέντερ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.


πηγη