GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ρήγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για χάρη του Πούτιν - Άνετος παρακολουθεί της εξελίξεις ο Ρώσος Πρόεδρος

Χώρες λένε όχι στο εμπάργκο για την ενέργεια – «Θα μας γυρίσει μπούμερανγκ», υποστηρίζουν… Η Ουγγαρία έχει προειδοποιήσει για την νέα επο...


Χώρες λένε όχι στο εμπάργκο για την ενέργεια – «Θα μας γυρίσει μπούμερανγκ», υποστηρίζουν…

Η Ουγγαρία έχει προειδοποιήσει για την νέα εποχή που έρχεται στην Ευρώπη, ενάντια στην οποία σχεδιάζει να οχυρωθεί, αντιτάχθηκε σε σχέδιο των Βρυξελλών, λέγοντας ότι η ενέργεια δεν είναι «ιδεολογικό ζήτημα», αφού αρνήθηκε να υποστηρίξει πιθανό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουγγαρίας δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα υποστηρίξει νέες οικονομικές κυρώσεις σε ρωσικές ενεργειακές εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σζιγιάρτο είπε στους δημοσιογράφους την Δευτέρα ότι η Βουδαπέστη δεν θα υποστηρίξει κυρώσεις που ενδέχεται να βλάψουν τα δικά της συμφέροντα.

«Δεν θα υποστηρίξουμε κυρώσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Ουγγαρία», τόνισε.

Η Γερμανία και η Ολλανδία κλώτσησαν επίσης εμπάργκο κατά της Ρωσίας, με το Βερολίνο να σημειώνει πως η ΕΕ δεν μπορεί να έτσι απλά να «σταματήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη μια μέρα στην άλλη».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, πάντως, Ζοζέπ Μπορέλ, υποβάθμισε τις προσδοκίες για νέα μέτρα που θα εγκριθούν στηΝ Σύνοδο αυτής της εβδομάδας. «Οι ηγέτες θα εξετάσουν ξανά τι άλλο μπορεί να γίνει στον τομέα των κυρώσεων» είπε σε δημοσιογράφους μετά το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα, για να προσθέσει: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει επίσημη απόφαση για ένα νέο πακέτο κυρώσεων».

Πηγή: el.gr