GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δίνουν έκτακτο δώρο Πάσχα για να γλιτώσουν τις αντιδράσεις – Η επίσημη επιβεβαίωση

Μετά το σύννεφο αμφισβήτησης για το εάν θα δοθεί, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου κυβερνητικά χείλη επιβεβαιώνουν ότι θα δοθεί...


Μετά το σύννεφο αμφισβήτησης για το εάν θα δοθεί, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου κυβερνητικά χείλη επιβεβαιώνουν ότι θα δοθεί.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου  «Αναζητούμε αυτού του είδους τη στήριξη.

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μεγάλη ανησυχία, γιατί οι δυσκολίες είναι τεράστιος, μην κρυβόμαστε, και φαίνεται να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, σύντομα και γρήγορα θα είμαστε έτοιμοι να πούμε συγκεκριμένα πράγματα.»

Σύμφωνα πάντως με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σχεδιασμός είναι να δοθεί μια οικονομική βοήθεια που θα φτάνει έως και τα 300 ευρώ σε μία σειρά από ευάλωτες ομάδες που βρίσκονται αντιμέτωπες με συνέπειες της πρωτοφανούς ακρίβειας.

Όπως τόνισε και χτες το Dnews, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει θολώσει το έκτακτο δώρο Πάσχα ωστόσο, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί.

Το ύψος για το κοινωνικό μέρισμα, τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και ο αριθμός των δικαιούχων δεν έχουν κλειδώσει.

Οι υπολογισμοί που είχαν γίνει πριν την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θεωρούνται πλέον ξεπερασμένοι και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μόλις καταλαγιάσει ο πόλεμος και γίνει ο πρώτος απολογισμός των επιπτώσεων στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Αντίστοιχα, οριστικοποιείται το πακέτο μέτρων για την στήριξη τον νοικοκυριών από την άνοδο των τιμών σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο.

Πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχε ληφθεί απόφαση να υπάρξει μικρή μείωση της επιδότησης καθώς είχε σημειωθεί έστω και μικρή αποκλιμάκωση των τιμών Ωστόσο οι εξελίξεις άλλαξαν τα δεδομένα και φαίνεται πως οι επιδοτήσεις θα διατηρηθούν και τον Μάρτιο στα επίπεδα του Φεβρουαρίου.


πηγη