GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ποιος είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που μπορεί να επηρεάσει τον Πούτιν

Τι υποστηρίζει γνωστός οικονομολόγος ότι μπορεί να σταματήσει άμεσα τον καταστροφικό πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας Το «καλύτερο πράγμα» που...


Τι υποστηρίζει γνωστός οικονομολόγος ότι μπορεί να σταματήσει άμεσα τον καταστροφικό πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας

Το «καλύτερο πράγμα» που θα μπορούσε να κάνει η Κίνα αυτή τη στιγμή είναι να μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, υποστηρίζει ο οικονομολόγος Στίβεν Ρόουτς.

«Υπάρχει μόνο ένα άτομο στον κόσμο, νομίζω, που έχει βαρύτητα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν – και αυτός είναι ο (Κινέζος Πρόεδρος) Σι Τζινπίνγκ», ανέφερε ο Ρόουτς μιλώντας στο CNBC.

«Αυτό που εννοώ είναι ότι η Κίνα έχει έναν άσσο στο μανίκι και νομίζω ότι εναπόκειται στον πρόεδρο Σι να εκμεταλλευτεί αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Οι μάχες έχουν ενταθεί σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας και ο Πούτιν δεν έχει δείξει κανένα σημάδι παραίτησης.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προσπαθήσει να πλήξουν τη Ρωσία με κυρώσεις μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Κίνα, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις και αρνήθηκε να χαρακτηρίσει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία εισβολή.


Η Κίνα απείχε επίσης από την ψηφοφορία των Ηνωμένων Εθνών για την καταδίκη της Ρωσίας αναφορικά με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Αντίθετα, το Πεκίνο προώθησε τις διαπραγματεύσεις και αποστασιοποιήθηκε από τη Ρωσία σε σχέση με τις αρχές Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης κορυφής μεταξύ του Σι και του Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης την ημέρα έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, οι ηγέτες ανακοίνωσαν μια συνεργασία «χωρίς όρια», υποσχόμενοι να συνεργαστούν πιο στενά ενάντια στη Δύση.

Ο Ρόουτς είπε ότι η Κίνα θα έπρεπε αντ ‘αυτού να «απειλήσει να τραβήξει το χαλί» εάν δεν συνεργαστεί ο Πούτιν. Είπε ότι θα ήταν λάθος για το Πεκίνο να ενισχύσει τη συνεργασία του με τη Μόσχα την ώρα που ο πλανήτης στρέφεται κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Ρόουτς, κάτι τέτοιο θα χαρακτηρίσει την Κίνα ως συνένοχη.

«Δεν έχει την πολυτέλεια να διατηρήσει αυτή την πορεία – αυτό θα ήταν μια γκάφα ιστορικών διαστάσεων για τον Σι Τζινπίνγκ», κατέληξε ο Στίβεν Ρόουτς, ο οποίος είναι  ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Τζάκσον του Πανεπιστημίου Γέιλ και λέκτορας στη Σχολή Διοίκησης του Γέιλ.

πηγη