GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βρετανία: "Δεν θα πληρώσουμε σε ρούβλια για φυσικό αέριο"

Δεν είναι στόχος μας η απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία Η Βρετανία δεν θα πληρώσει σε ρούβλια για ρωσικά εμπορεύματα όπως το φυσικό...


Δεν είναι στόχος μας η απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία

Η Βρετανία δεν θα πληρώσει σε ρούβλια για ρωσικά εμπορεύματα όπως το φυσικό αέριο και βρίσκεται σε επαφή με βρετανικές εταιρείες που μπορεί να ανησυχούν για το θέμα ή τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε βιομηχανίες και κατασκευαστές σε όλη την Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι όλες οι εξαγωγές ενέργειας και εμπορευμάτων της Ρωσίας θα μπορούσαν να τιμολογηθούν σε ρούβλια, με τη Γερμανία να ενεργοποιεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των προμηθειών φυσικού αερίου που θα μπορούσε να φέρει τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη σε περίπτωση που η αντιπαράθεση διαταράξει ή σταματήσει τον εφοδιασμό.

«Ο (υπουργός Ενέργειας και Επιχειρήσεων) Κουάζι Κβάρτενγκ, σε συνεργασία με τους ομολόγους του, κατέστησαν σαφές ότι δεν θα πληρώσουν σε ρούβλια», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

«(Το υπουργείο Ενέργειας και Επιχειρήσεων) είναι προφανώς σε επαφή με οποιεσδήποτε επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να έχουν ανησυχίες».

Επιμένει στην πληρωμή με ρούβλια η Ρωσία

Η Ρωσία ελπίζει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αλλάξουν άποψη σε σχέση με τις πληρωμές σε ρούβλια για το φυσικό αέριο και θα βρουν μια δημιουργική λύση στο πρόβλημα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε σήμερα Τετάρτη ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Ριαμπκόφ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Ρωσία δεν θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με αυτό που έχει χαρακτηρίσει ως «απεγνωσμένο οικονομικό πόλεμο» της Δύσης, μεταδίδει το ΡΙΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Τζόνσον: "Δεν είναι στόχος η απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία"

Η Βρετανία δεν στοχεύει στην αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία ή στην απομάκρυνση του Βλαντίμιρ Πούτιν από την εξουσία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι στόχος του Λονδίνου είναι να βοηθήσει στην προστασία των Ουκρανών στον πόλεμο.

«Κατανοώ την αγανάκτηση που νιώθει ο κόσμος για τον Πούτιν και η επιθυμία για μια αλλαγή κυβέρνησης (σ.σ. στη Ρωσία) δεν είναι από μόνη της μια κατάπτυστη επιθυμία... αυτός είναι ο στόχος πολλών πολιτικών δημοκρατικών κομμάτων», είπε ο Τζόνσον σε βουλευτές σε μια ακρόαση κυβερνητικής επιτροπής.

«Αλλά ας είμαστε απολύτως σαφείς, δεν είναι αυτός ο στόχος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι πολύ, πολύ σημαντικό να το καταλάβουν όλοι. Απλώς σκοπεύουμε να βοηθήσουμε να προστατεύσουμε τον λαό της Ουκρανίας και να τον προστατέψουμε από μια απολύτως βάρβαρη και παράλογη βία».

πηγη