GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

“Έλληνες εναντίον Ελλήνων” στον πόλεμο της Ουκρανίας-Ομογενείς πολεμούν ως στρατιώτες και από τις δύο πλευρές

"Πολεμάω για την Ρωσία και την Ελλάδα" δηλώνει Έλληνας στον ρωσικό στρατό ενώ για την "Ουκρανία και την Ελλάδα" δηλών...


"Πολεμάω για την Ρωσία και την Ελλάδα" δηλώνει Έλληνας στον ρωσικό στρατό ενώ για την "Ουκρανία και την Ελλάδα" δηλώνει και η άλλη πλευρά

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας αποκαλύπτει μία ακόμη τραγική πτυχή του, ιδιαίτερα στις περιοχές των πανάρχαιων ελληνικών κοιτίδων της  Αζοφικής, της Νότιας Ουκρανίας.

Έλληνες ομογενείς πολεμούν είτε ως τακτικοί στρατιώτες, είτε ως πολιτοφυλακή ( Ρωσόφωνοι) με τις δύο πλευρές, εμφανίζοντας δυστυχώς το φαινόμενο να κτυπιούνται Έλληνες ενάντια σε Έλληνες.

Ουκρανοί υπήκοοι ελληνικής καταγωγής πολεμούν Έλληνες που διαμένουν στις ρωσόφωνες περιοχές, αλλά και Έλληνες με ρωσική υπηκοότητα.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που αναφέρθηκε από τους ανταποκριτές των ελληνικών ΜΜΕ, που βρίσκονται κοντά στις εμπόλεμες ζώνες, παρουσιάζοντας μια πολύ τραγική πραγματικότητα.

Ένας Έλληνας στρατιώτης του ρωσικού στρατού εξήγησε τον λόγο για τον οποίο βρισκόταν αυτή τη στιγμή στη Sartana, μια πόλη στα περίχωρα της Μαριούπολης στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων RIA NOVOSTI  ρώτησε τον στρατιώτη: Είσαι πραγματικά Έλληνας;

Έλληνας: Ναι, όντως είμαι.

Δημοσιογράφος: Ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε ελληνικό οικισμό τώρα;

Έλληνας: Όχι μόνο το ξέρω αυτό, αλλά είναι ένας από τους κύριους λόγους που επιδίωξα ενεργά να βρεθώ εδώ. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να υπερασπιστούμε τόσο τα μεγάλα όσο και το μητρικό έθνος μας (Ρωσία και Ελλάδα).

Δημοσιογράφος: Είστε εδώ ως μέλος μιας ομάδας;

Έλληνας: Ναι, έχουμε ήδη ολοκληρώσει ένα μέρος της αποστολής μας, μόλις φτάσαμε σε αυτό το μέρος. Σας ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα και εύχομαι σε όλους μας καλή επιτυχία.

Ένας άλλος Έλληνας γεννημένος στις 19 Ιανουαρίου 1995 στο Yessentuki, την πολιτιστική πρωτεύουσα του ελληνικού πληθυσμού της Ρωσίας, με το όνομα Georgy Romanov σκοτώθηκε την τέταρτη ημέρα της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου.

Ομοίως υπάρχουν ελληνικής καταγωγής Ουκρανοί υπήκοοι που πολεμούν στον πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με σθένος, όπως αναφέρεται.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι το γνωστό ακροδεξιό τάγμα Azov με έδρα τη Μαριούπολη, το  οποίο υπάγεται στη διοίκηση του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών, έκανε διακρίσεις, καταδίωξε και βασάνισε όσους δεν μιλούσαν ουκρανικά, συμπεριλαμβανομένων και Ελλήνων.

Μόνο λίγες μέρες πριν τα ρωσικά στρατεύματα αρχίσουν να περνούν στην Ουκρανία, οι μαχητές του Αζόφ σκότωσαν έναν Έλληνα και πυροβόλησαν άλλους δύο μόνο επειδή μιλούσαν ρωσικά, αναφέρει ιστοσελίδα.

Η Μαριούπολη και η γύρω περιοχή της, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Σαρτάνα, φιλοξενεί 120.000 ελληνικές καταγωγής κατοίκους.

Οι Έλληνες είναι παντού στον κόσμο, πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη περιοχή που πολεμούν δύο πλευρές έναν ανελέητο πόλεμο.

Άραγε πόσοι άλλοι Έλληνες πολεμούν στο καυτό πεδίο μάχης της Ουκρανίας αυτήν την στιγμή που μιλάμε;

Άγνωστο αφού υπάρχουν χιλιάδες και στις δύο χώρες, και το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας τους δεν ήθελε αυτήν την τρομερή εξέλιξη που θέτει σε κίνδυνο την ελληνική παρουσία τόσων χιλιάδων χρόνων.


πηγη