GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ουκρανία: Θρίλερ με το κομβόι των Ελλήνων - Δέχτηκαν πυροβολισμούς τα πρώτα οχήματα

Θρίλερ η εκκένωση της Μαριούπολης από τους Έλληνες με 21 αυτοκίνητα  Στη Ζαπορίζια το κονβόι των Ελλήνων - Πυρά δέχτηκαν τα πρώτα αυτοκ...


Θρίλερ η εκκένωση της Μαριούπολης από τους Έλληνες με 21 αυτοκίνητα 

Στη Ζαπορίζια το κονβόι των Ελλήνων - Πυρά δέχτηκαν τα πρώτα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της διαδρομής από τη Μαριούπολη με τελικό προορισμό τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας

Πυρά δέχτηκε το συνεργείο του Mega κατά τη διάρκεια της διαδρομής από τη Μαριούπολη προς τη Ζαπορίζια με τελικό προορισμό τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

Επρόκειτο για ένα κομβόι με περισσότερα από 40 αυτοκίνητα, κυρίως με οικογένειες και μικρά παιδιά, καθώς και Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι βρίσκονταν στη Μαριούπολη.

Το ταξίδι είχε προορισμό, για αρχή, τη Ζαπορίζια, ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να του διαβεβαιώσει ότι στη διαδρομή δεν θα βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με τις κάνες των όπλων.

«Δεν συναντήσαμε εμπόδια στην έξοδο από τη Μαριούπολη.

Πέντε χιλιόμετρα αργότερα άρχισαν τα προβλήματα.

Οι Ρώσοι στρατιώτες μάς σημάδευαν με τα όπλα. Αιφνιδιάστηκαν.

Χάσαμε κάποια στιγμή μισή με μία ώρα» μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Open Σωτήρης Δανέζης, προσθέτοντας ότι συνάντησε πολλά μπλόκα Ρώσων αυτονομιστών.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, τα πρώτα αυτοκίνητα της φάλαγγας χτυπήθηκαν, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν απώλειες. «Ξεκινήσαμε στις 11 το πρωί με περισσότερα από 40 αυτοκίνητα κυρίως με γυναίκες και μικρά παιδιά από τη Μαριούπολη.

Μόλις περάσαμε την έξοδο της Μαριούπολης, πέσαμε σε έναν ουλαμό ρωσικών αρμάτων, με τους στρατιώτες να έχουν τα όπλα παρατεταμένα και να μας σημαδεύουν».

Στη συνέχεια υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, με το κονβόι να συνεχίζει την πορεία του, όμως σε ένα σημείο χρειάστηκε να μπει σε χωματόδρομο και εκεί «τα πρώτα αμάξια δέχθηκαν πυρά.

Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αναστροφή και να φύγουμε με σκασμένα λάστιχα» δήλωσε.


πηγη