GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νέα επίθεση ρωσικών πυραύλων Κρουζ δίπλα στην Πολωνία-Τινάχθηκαν στον αέρα αποθήκη και αρχηγείο ουκρανικής Ταξιαρχίας

Ξεκίνησε ρωσική επιχείρηση ισοπέδωσης όλων των ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών που δέχονται βοήθεια από την δύση στα δυτική της χώρας “Π...


Ξεκίνησε ρωσική επιχείρηση ισοπέδωσης όλων των ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών που δέχονται βοήθεια από την δύση στα δυτική της χώρας

“Πύραυλοι Κρουζ υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από ρωσικό αεροσκάφος και κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών και το αρχηγείο μιας ουκρανικής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας κοντά στο χωριό Σέλετς στην Ουκρανία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΑΜ  Κονασένκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων itar tass.

Πρόκειται για σαφέστατη προσπάθεια αποστολής μηνύματος στο ΝΑΤΟ και την πρόθεση αποστολής πυραυλικού συστήματος S-300 από την Σλοβακία, καθώς και την αποκοπή των γραμμών ανεφοδιασμού των Ουκρανών από την δύση, για να ξεμείνουν από όπλα και πυρομαχικά, τα οποία δεν είναι ανεξάντλητα.

Την ίδια στιγμή ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Igor Konashenkov, αναφέρθηκε στις δράσεις του ρωσικού στρατού και του στρατιωτικού προσωπικού των Ρωσόφωνων του Ντονμπάς κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

"Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προέλασαν προχώρησαν άλλα 4 χιλιόμετρα και κατέλαβαν πλήρως τον οικισμό Sladkoe.

Προς το παρόν, ομάδες του εθνικιστικού τάγματος «Αζώφ» εξοντώνονται συστηματικά από τους Ρώσους.

Πρόκειται για την εξολόθρευση των υπολειμμάτων της 53ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που βρίσκεται προς την κατεύθυνση του οικισμού Novomikhailovka.

Συνολικά, στην περιοχή αυτή εξουδετερώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας έως και 50 μαχητές, τρία άρματα μάχης, τέσσερα οχήματα μάχης πεζικού, δύο πυροβολαρχίες και 4 οχήματα.

Επιπλέον, μονάδες των Ρωσόφωνων του Ντονέτσκ μάχονται κατά των μονάδων της 25ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, για την πλήρη κατάληψη του οικισμού Verkhnetoretskoye.

Στο χωριό Νικολάεβκα στα προάστια του Κιέβου, ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό ανέλαβε τον έλεγχο ενός προστατευόμενου σταθμού διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ 61 Ουκρανοί στρατιώτες του σταθμού διοίκησης παραδόθηκαν, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς είναι ανώτεροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού  υπουργείου Άμυνας Ihor Konashenkov.

Μετά την απόρριψη του τελεσιγράφου των Ρώσων στην Μαριούπολη, ο ρωσικός στρατός ξεκινά μιας άκρως επικίνδυνη  επιχείρηση για το “σπάσιμο” του ηθικού όχι μόνο του ουκρανικού αλλά και του πληθυσμού με την χρήση πυραύλων Κρουζ και σφοδρών επιθέσεων με την προπαρασκευή μαζικών πυρών από βαρέα όπλα. 

Χθες αναφέραμε την ευρεία χρήση βαρέων όπλων και συστημάτων TOS-1A, από τους Ρώσους σε μια σαφή αλλαγή δόγματος στην Ουκρανία, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στην δύση, που κινητοποιεί δυνάμεις στην Α.Ευρώπη.

Καίνε και καταστρέφουν τα πάντα πλέον οι ρωσικές δυνάμεις με την χρήση βαρέως πυροβολικού, αεροσκαφών, πυραύλων και θερμοβαρικών όπλων, σε μια αλλαγή τακτικής στην Ουκρανία, με θύματα και τους πολίτες πλέον.

Με απαρχή την ελληνική Μαριούπολη, που σφυροκοπείται και ισοπεδώνεται ανηλεώς, οι Ρώσοι εγκαινίασαν ένα νέο δόγμα που θέλει την ισοπέδωση πόλεων που δεν παραδίνονται. 

πηγη