GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΥΠΑΜ Κοσσόβου: «Η Σερβία κινητοποιεί εφέδρους της στο Κόσοβο»

Τεταμένο είναι το κλίμα και στα Βαλκάνια, λόγω των σεναρίων που θέλουν το Κόσοβο να ζητά την ένταξη του στο ΝΑΤΟ, καθώς ο αναπληρωτής υ...


Τεταμένο είναι το κλίμα και στα Βαλκάνια, λόγω των σεναρίων που θέλουν το Κόσοβο να ζητά την ένταξη του στο ΝΑΤΟ, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Shemsi Syla, υποστήριξε ότι η Σερβία κινητοποιεί τους εφέδρους της. 

Ο Shemsi Syla, δήλωσε ότι η Σερβία καλεί τους Σέρβους πολίτες που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι είναι έφεδροι του σερβικού Στρατού, να είναι έτοιμοι σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η ομολογία του έγινε στην εκπομπή «Frontal» στο κανάλι Τ7, και αφορά σαφώς πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της χώρα του.

Ο ίδιος τόνισε με σοβαρότητα της θέσης που κατέχει ως υπουργός άμυνας, ότι «η Σερβία κινητοποιεί εφέδρους της στο Κόσοβο».

«Έχουμε πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Σερβία κινητοποιεί ακόμη καλεί Εφέδρους που ζουν στο Βόρειο Κοσυφοπέδιο.

Έχουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις που στάλθηκαν φύλλα κατάταξης, τα οποία απευθύνονται σε Σέρβους πολίτες που ζουν εδώ, και αφορούν Σέρβους που ζουν σε Leskovac, Nis, Vraja», είπε ο Σύλα.

«Τους προσκαλούν εγγράφως (στο σερβικό Στρατό), με αναφορά στα καθήκοντα, τους προειδοποιούν να είναι στην ώρα τους, ώστε να παρουσιαστούν έγκαιρα. 

Αυτά λένε οι Σέρβοι πολίτες που ειδοποιήθηκαν από τους Σέρβους στρατιωτικούς που είναι επικεφαλής της εφεδρείας των σερβικών ενόπλων δυνάμεων.

Έχουμε πολλές πληροφορίες.

Δεν έχουμε πληροφορίες εάν καλούνται οι Σέρβοι στρατιώτες που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου KSF», πρόσθεσε ο ίδιος.

πηγη