GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ρώσοι προς ΝΑΤΟ: Θα σας εξαφανίσωμεν αν τολμήσετε να...

"Έχουμε προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η ενορχηστρωμένη ενίσχυση της Ουκρανίας με όπλα από διάφορες χώρες δεν είναι απλώς...


"Έχουμε προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η ενορχηστρωμένη ενίσχυση της Ουκρανίας με όπλα από διάφορες χώρες δεν είναι απλώς μια επικίνδυνη κίνηση, είναι μια ενέργεια που μετατρέπει τις αντίστοιχες συνοδείες σε νόμιμους στόχους" αναφέρεται

ΗΡωσική Ομοσπονδία έχει προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι αυτοκινητοπομπές όπλων για την Ουκρανία θα γίνουν στόχοι του ρωσικού στρατού. 

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ριάμπκοφ, αναφέρει το Interfax.

«Εχουμε προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η ενορχηστρωμένη ενίσχυση [της Ουκρανίας] με όπλα από διάφορες χώρες δεν είναι απλώς μια επικίνδυνη κίνηση, είναι μια ενέργεια που μετατρέπει τις αντίστοιχες συνοδείες σε νόμιμους στόχους», είπε.

Παράλληλα, ο Ριάμπκοφ διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον «δεν αντιλαμβάνεται τις προειδοποιήσεις της Μόσχας ως σοβαρά σήματα».

Στο μεταξύ η Μόσχα και η Ουάσινγκτον δεν διαπραγματεύονται ούτε διαβουλεύονται για το ουκρανικό ζήτημα, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σε συνέντευξή του στο Channel One.

"Δεν υπάρχει καμία συμβουλευτική διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ουκρανία", δήλωσε.

Η Ρωσία τονίζει συνεχώς ότι δεν θα κάνει μονομερείς παραχωρήσεις όσον αφορά τη στρατηγική σταθερότητα, αλλά αυτό δεν έχει ακουστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ στη συνέντευξή του.

"Τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνεχώς τονίσει, αυτό συνέβη τόσο υπό τη διοίκηση του [Donald] Trump όσο και υπό τη διοίκηση του [Joe] Biden, ότι δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να υπάρξουν μονομερείς παραχωρήσεις από τη ρωσική πλευρά, κανένα βήμα προς οποιαδήποτε επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών. Είμαστε πεπεισμένοι εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι δεν μας ακούνε", δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Ryabkov, η Ρωσία αισθάνθηκε βαθιά την απροθυμία των ΗΠΑ να αποδεχθούν ακόμη και τα ελάχιστα θεμελιώδη συμφέροντα ασφαλείας της. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν διέκοψε τον διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα, τον ανέστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύοντας ότι η ρωσική πλευρά χρειάζεται περισσότερο αυτόν τον διάλογο.


πηγη