GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι πολιτικές μας θέσεις έχουν απήχηση στην κοινωνία!

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος, Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής Έχουν περάσει σχεδόν τρείς εβδομάδες από την έναρξ...

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Έχουν περάσει σχεδόν τρείς εβδομάδες από την έναρξη των επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία και όσο ακόμη διαρκεί αυτή η κατάσταση, αυξάνεται σίγουρα και ο αριθμός των απλών πολιτών που πέφτουν θύματα και από τις δύο πλευρές.
Μέσα σε έναν κυριολεκτικά καταρράκτη ψεύτικων ειδήσεων, όπως το τελευταίο βίντεο σε μια πλατεία του Κιέβου με «νεκρούς» αμάχους που κινούνται γρήγορα για να σκεπαστούν πριν τους πάρει ο φακός, κρατάω την ακόλουθη είδηση από την Ουκρανική πλευρά.
Από τις 24 Φεβρουαρίου έχουν χάσει την ζωή τους 67 παιδιά. Χάθηκαν 67 φωτάκια που δεν πρόλαβαν να λάμψουν, 67 ελπίδες που δεν ολοκληρώθηκαν και που πλήρωσαν αμαρτίες άλλων.
Ελπίζω και προσεύχομαι να τελειώσει πολύ γρήγορα αυτή η κρίση με τα λιγότερα δυνατόν θύματα.

Σε αυτήν την κρίση, πέραν από τους αντιμαχόμενους, δοκιμάζεται και σταθμίζεται και όλος ο υπόλοιπος πλανήτης.  Δοκιμάζονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τόσο για την αποφασιστικότητα όσο και για τις επιπτώσεις των μέχρι τώρα χειρισμών τους. Δοκιμάζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που για ακόμη μια φορά έδειξε την αδυναμία της για μια κρίση που είναι και αυτή μέσα στην γειτονιά της και την επηρεάζει άμεσα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου Μακρόν, αφού η Γαλλία ασκεί τώρα την προεδρία της ΕΕ «ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί την ανάγκη, τόσο η ΕΕ όσο και οι χώρες όπως η Σερβία που έχουν προοπτική ένταξής σε αυτήν, να εξετάζουν από κοινού τις δράσεις τους... είναι μία ευκαιρία για την ευρωπαϊκή σύγκλιση».
Αυτή η σύγκλιση έχει καθυστερήσει πάρα μα πάρα πολλά χρόνια.
Δεν επιτεύχθηκε στον πόλεμο κατά της Σερβίας, δεν επιτεύχθηκε στις επιχειρήσεις κατά του Καντάφι στην Λιβύη και σίγουρα δεν επιτεύχθηκε μετά από το μεγάλο αριθμό από καταδικαστικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τώρα δεν έχει χάσει καμία ευκαιρία για να δείξει το πόσο ασύνδετη είναι σε θέματα πολιτικής και άμυνας.
Το μόνο που ενδιαφέρει πραγματικά τα επιμέρους κράτη είναι το οικονομικό κέρδος ιδιαίτερα σε επίπεδο ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Λαμπρό παράδειγμα άσκησης εντελώς άστοχης πολιτικής και επιδίωξης όλων των άλλων συμφερόντων εκτός από το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας αλλά και των πολιτών, είναι ο κος Άναξ Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.
Στην περίπτωσή του δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον για την Ελλάδα μας, την Ελλάδα της οποίας μετά από λάθη και παραπλάνηση μας, κατάφερε και έλαβε εντολή διακυβέρνησης για λίγο ακόμη καιρό αφού όπως ο ίδιος ανέφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης «ο πολιτικός χρόνος πυκνώνει».
Αντί ο κος Π/Θ να κρατήσει μια ουδέτερη στάση, έσπευσε να αποστείλει ανώφελο κατ’ ουσίαν πολεμικό υλικό το οποίο αμέσως καταστράφηκε από τους Ρώσους.
Με αυτήν  την κίνηση, η οποία προφανώς έγινε κατόπιν υποδείξεως και χωρίς την σύμφωνη γνώμη ή την προηγούμενη ενημέρωση κανενός άλλου πολιτικού φορέα, επέτυχε από μόνος του ο κος Μητσοτάκης να χαρακτηριστεί η χώρα μας «εχθρική» προς την Ρωσία.  
Η κατοχή της Κύπρου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κο Π/Θ ως λόγος για αυτήν την κίνηση αφού μέχρι τώρα οι ενέργειές του δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρεται και τόσο για τους αδελφούς Κυπρίους.

Βέβαια εδώ δεν ενδιαφέρεται για τους Έλληνες πολίτες, πλην της οικογενείας και των ημετέρων.
Με δική του αποκλειστική υπαιτιότητα έχουμε αρχίσει και ζούμε σε ένα πιεστικό καθεστώς στοχευμένης πτώχευσης, για το οποίο οι κυβερνώντες δεν μας λένε τίποτε άλλο πέραν από το «κάντε τον σταυρό σας» του κου Γεωργιάδη. 
Με την πράσινη ενέργεια δεν υπάρχει ζέστη κε Π/Θ. Περιμένανε να φτάσει στα ύψη η τιμή χονδρικής της κιλοβατώρας, για να σημειωθεί κάποια αύξηση στην παραγωγή των μονάδων λιγνίτη της ΔΕΗ.
Ωστόσο, αυτό δεν απαλλάσσει απ’ τις ευθύνες τον κύριο Μητσοτάκη.
Για πάνω από δυόμισι χρόνια, έχει αφήσει αθωράκιστη τη χώρα απέναντι στο ενδεχόμενο της ενεργειακής κρίσης.
Με αποκλειστικά δική του επιλογή έγινε η επιπόλαια και απρογραμμάτιστη απολιγνιτοποίηση της χώρας με τις Γερμανικές ανεμογεννήτριες της ΤΕΡΝΑ και το φυσικό αέριο που έχει 20πλασιάσει την τιμή του και αποδείχθηκε μοιραία επιλογή.
Το αποτέλεσμα της αύξησης παραγωγής των μονάδων λιγνίτη δεν είναι σίγουρο αν και πότε θα το δούμε γιατί πέραν από τις τιμές του ρεύματος είναι και οι υψηλοί φόροι που το συνοδεύουν και δεν θέλει η κυβέρνηση να τους μειώσει.

Εκτός από το ρεύμα, ως εχθρική στη Ρωσία χώρα αναμένεται να έχουμε ελλείψεις σε σιτάρι αφού το 30% της παγκόσμιας παραγωγής προέρχεται από Ρωσία και Ουκρανία.
Θα αυξηθεί λοιπόν και η τιμή του αλεύρου, εάν δεν υπάρξει μεγάλη έλλειψη, αλλά και όλων των παραγώγων του.
Με βάση διεθνείς αναλυτές, η τιμή έχει αυξηθεί κατά 68% ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα η άνοδος ήταν στο 48%.
Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης που έχει καταγραφεί εδώ και έξι δεκαετίες.
Δηλαδή ο κος Μητσοτάκης μας έχει φέρει πίσω στην δεκαετία του 1960.
Και να υπήρχαν τα «λεφτόδεντρα» του κου Σταϊκούρα, η κυβέρνηση μάλλον τα έχει αφήσει να καούν και αυτά στις καλοκαιρινές φωτιές.

Ήδη τα τρόφιμα έχουν πάρει ανησυχητικά ανοδική πορεία και αρχίζουν να είναι απαγορευτικά για μια σημαντική μερίδα συμπολιτών.
Παραδείγματα για τις αυξημένες τιμές, χωρίς καμία προσπάθεια λαϊκισμού, είναι η τιμή της λαγάνας που έφτασε τα 5 ευρώ και η τιμή του μαρουλιού που έφτασε το 1 ευρώ. Όσο για τα καύσιμα, αυτά έχουν πάρει φωτιά με την βενζίνη να έχει πλησιάζει στα 2,5 ευρώ το λίτρο και το μεγαλύτερο ποσοστό της να είναι οι φόροι. Η τιμή της βενζίνης είναι παντού σχεδόν η ίδια και αλλάζουν οι φόροι, έτσι στην Κύπρο η τιμή της αμόλυβδης είναι τώρα 1,37 ευρώ το λίτρο. Εσείς τι κάνετε για αυτό κύριοι κυβερνόντες, τον σταυρό σας? 
Μήπως φταίει η έλλειψη λόγω Ουκρανίας;
Αν είναι έτσι δεν θα έπρεπε να αυξηθεί η τιμή του υγροποιημένου φυσικού αερίου, αφού σύμφωνα με δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν την περασμένη Τετάρτη, η ΕΕ έχει αγοράσει αρκετό υγροποιημένο φυσικό αέριο ώστε να μην εξαρτάται από τις ρωσικές εισαγωγές ως το τέλος του χειμώνα.

Πέραν από την ακρίβεια, μεγάλα συγχαρητήρια αξίζουν στην ασθμαίνοντας τρέχουσα κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά.
Στην σημερινή συνάντηση  Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ, εκπροσώπου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), «Θα συζητηθούν όλα τα θέματα, από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι τον εξοπλισμό των νησιών και ... «θα πρέπει να προκύψει μια προσέγγιση από την Ελλάδα που να είναι σύμφωνη με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας».
Από πλευράς κου Μητσοτάκη, τηρεί ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας, ενδιαφέρεται για την γενικότερη κατάσταση, τονίζει το Διεθνές Δίκαιο και όπως δήλωσε στην Βουλή στην συζήτηση της 1ης Μαρτίου «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν μιμητή του αναθεωρητισμού να δράσει στην περιοχή μας…».
Αυτά μάλλον έλεγε και ο Ζελίνσκι κε Π/Θ.
Να δούμε τι θα κάνετε τώρα που το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο TCG ANADOLU, σύμπραξης Τουρκίας με Ισπανία, είναι ήδη στην θάλασσα και κάνει δοκιμές.
Το δεύτερο μάλιστα θα φέρει την ονομασία «Θράκη». 
Ίσως για μέσα στο Αιγαίο να αποτελεί έναν όμορφο πλωτό στόχο, όμως θα έχει μαζί του λογικά μια ισχυρή ομάδα προστασίας και χρειάζεται να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

Το Εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία τάσσεται υπέρ της ουδετερότητας της Ελλάδας και της αποστολής αποκλειστικά ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ακόμη, πέρα από τις θέσεις μας στα Ελληνοτουρκικά που  προασπίζουμε τα Εθνικά μας Συμφέροντα και τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα έχει αντιδράσει πρώτο και δυναμικά στην επιχειρούμενη προσπάθεια φτωχοποίησης των πολιτών. 
Ήδη έχει λάβει χώρα πρόσφατα και με μεγάλη επιτυχία, η διαμαρτυρία μας κατά της ακρίβειας έξω από το Υπουργείο Ενέργειας.
Οι πολιτικές μας θέσεις και δράσεις είναι πλέον φανερό ότι έχουν εισακουσθεί από όλους τους Έλληνες.
Στην  πρόσφατη δημοσκόπηση της Abacus για τον Alpha, η άποψη για όλους σχεδόν τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν αρνητική, από 40 μέχρι και 68%.
Βέβαια στην λίστα δεν υπήρξε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος ήταν πρώτος σε προτιμήσεις πρόσφατης μεγάλης διαδικτυακής δημοσκόπησης (δείγμα  8500) με 52%.
Αυτό αποτυπώθηκε και στην δημοσκόπηση του Alpha που πλέον δεν μπορεί να κρύψει την άνοδο των ΕΛΛΗΝΩΝ και τους δίνει 3%, δηλαδή σίγουρη είσοδο στην Βουλή.
Με την ελπίδα ότι σε λίγο καιρό έρχονται εκλογές, μέχρι τότε να κάνουμε τον σταυρό μας να μην μας βρει/φέρει άλλο κακό.
Μέχρι την άλλη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

ellhnes.net