GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σοβαρολογεί; Πάει ο Ζελένσκι να εκβιάσει την Δύση μπλοκάροντας την ροή φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας;

Ο Ζελένσκι επίσης ζητά από τον κόσμο να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο Διαρροές από το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας. B. ...

Ο Ζελένσκι επίσης ζητά από τον κόσμο να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Διαρροές από το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας. B. Ζελένσκι αναφέρουν πως εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει η διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού της Ουκρανίας προς την Ευρώπη, εάν η Δύση δεν ξεκινήσει ουσιαστική στρατιωτική βοήθεια.

Η τιμή του φυσικού αερίου σημείωσε νέο ρεκόρ στα 3.900 δολάρια ανά κυβικό μέτρο...

Ο Ζελένσκι επίσης ζητά από τον κόσμο να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο. Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι απαιτείται ένα νέο πακέτο κυρώσεων. "Μποϊκοτάζ των ρωσικών εξαγωγών, άρνηση αγοράς ρωσικού πετρελαίου και πετρελαιοειδών. Μπορείτε να το αποκαλέσετε εμπάργκο ή ηθική πράξη όταν αρνείστε να δώσετε χρήματα στους τρομοκράτες", δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια μιας ωριαίας συνάντησης μέσω Zoom το πρωί του Σαββάτου με μέλη του Κογκρέσου, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την υποστήριξη που έχουν παράσχει μέχρι στιγμής, αλλά ζήτησε περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη και μεγαλύτερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, μεταξύ άλλων στον τομέα της ενέργειας.

Να θυμίσουμε πως  Ουκρανοί μηχανικοί έσπευσαν την Κυριακή να επισκευάσουν έναν αγωγό φυσικού αερίου που υπέστη ζημιές από τις ρωσικές δυνάμεις, διακόπτοντας την τροφοδοσία σε τμήματα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Οι μηχανικοί έκλεισαν τον αγωγό για να αποτρέψουν τη διαρροή αερίου, είπε, προσθέτοντας ότι η ροή αερίου.

Αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει προτάσεις για το πώς θα εξαλειφθεί γρήγορα η εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Αυτό ανακοίνωσε η επικεφαλής της ΕΚ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Αυτό σημαίνει: διαφοροποίηση προμηθευτών, μετάβαση στο LNG και το φυσικό αέριο αγωγών, εκσυγχρονισμός της ΕΕ μέσω επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αύξηση της ενεργειακής απόδοσης», έγραψε ο επικεφαλής της EC.

Πάντως η Γερμανία αποφάσισε να συνεχίσει τις συναλλαγές με τη Ρωσία στον τομέα της παροχής ενεργειακών πόρων, όπως ανέφερε ο Καγκελάριος Scholz.

Η Γερμανία, μαζί με τους εταίρους της ΕΕ, αναζητά εναλλακτική λύση σε πόρους από τη Ρωσία, αλλά αυτό «δεν μπορεί να γίνει εν μία νυκτί» σύμφωνα με τον καγκελάριο.


πηγη