GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

Το ερώτημα που τίθεται από τον σημερινό πόλεμο είναι τι θέλουν οι δυο πλευρές να αλλάξει, ποιος είναι ο στόχος των δυο πλευρών στην σημερ...


Το ερώτημα που τίθεται από τον σημερινό πόλεμο είναι τι θέλουν οι δυο πλευρές να αλλάξει, ποιος είναι ο στόχος των δυο πλευρών στην σημερινή αντιπαράθεση του νέου Ψυχρού Πολέμου στην Ουκρανία.

Για να απαντηθεί το ερώτημα πρέπει να ορίσουμε ποιος ξεκινά τον πόλεμο, καθώς υπάρχει πάντα ένας επιτιθέμενος και ένας αμυνόμενος.

Ο επιτιθέμενος προσβλέπει σε κάποια συμφέροντα, ο αμυνόμενος αναζητά εκείνες τις συνέπειες του πολέμου που μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Συνολικά και οι δυο πλευρές προσβλέπουν στις συνέπειες και στα ειδικά συμφέροντα τους.

Από το 1991 οι ΗΠΑ είναι η ενεργός στρατιωτικά επιτιθέμενη δύναμη.

Η πολιτική των ΗΠΑ από το 1991 είναι η στρατιωτική επέκταση μέσω του ΝΑΤΟ, η μετατόπιση της εξωτερικής πολιτικής της Δυτικής Ευρώπης προς τα «ειδικά συμφέροντα» εθνικής ασφαλείας της Ουάσιγκτον.

Το ΝΑΤΟ μετατράπηκε σε όργανο χάραξης εξωτερικής πολιτικής, σε σημείο τέτοιο που να κυριαρχεί στα οικονομικά συμφέροντα των κρατών-μελών του.

Για να κατανοήσουμε ποια «ειδικά συμφέροντα» απειλούνται ή διακυβεύονται στον πόλεμο της Ουκρανίας, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τον.....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: istos.net.gr.


.