GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γάλλος πολιτικός επιστήμονας: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν Μακρόν, αλλά θα έχουμε έκπληξη με Λεπέν

Ο Γάλλος πολιτικός επιστήμονας Dominique Reynié είπε ότι αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Emmanuel Macron θα επανεκλεγεί στις προεδ...

Ο Γάλλος πολιτικός επιστήμονας Dominique Reynié είπε ότι αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Emmanuel Macron θα επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου, ενδέχεται να υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Ο Dominique Reynié, επικεφαλής του thinktank Fondapol, υπογράμμισε ότι παρόλο που η νίκη του Μακρόν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, η συμμετοχή στις εκλογές είναι πολύ σημαντική. Ο Ρεϊνιέ είπε ότι η επιδημία του Covid και ο πόλεμος στην Ουκρανία έκαναν τις εκλογές «διφορούμενες».

«Αυτές δεν είναι εκλογές σαν τις άλλες, και νομίζω ότι τα αποτελέσματα είναι οριστικά», δήλωσε ο Ρεινιέ, καθηγητής στο διάσημο πανεπιστήμιο της Γαλλίας Sciences Po.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο Μακρόν θα επιλεγεί στον δεύτερο γύρο με την ακροδεξιά επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Μαρίν Λεπέν στις δημοσκοπήσεις. Αναφέρεται ότι ο ρόλος της Γαλλίας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας βρίσκεται πίσω από την άνοδο του Μακρόν στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ρεϊνιέ, από την άλλη, υπενθύμισε ότι τα οικονομικά προβλήματα του πολέμου και οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων θα μπορούσαν να χτυπήσουν τις τσέπες των Γάλλων ψηφοφόρων. «Πρέπει επίσης να εξετάσουμε θέματα βιοπορισμού», είπε ο Reynié.

πηγη