GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ αφήνουν το ανοικτό το ενδεχόμενο η επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια να έγινε από την Ουκρανία!

Δεν έχουμε αποδείξεις ότι η επίθεση έγινε από τις ρωσικές δυνάμεις Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση ...

Δεν έχουμε αποδείξεις ότι η επίθεση έγινε από τις ρωσικές δυνάμεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της μονάδας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Φαίνεται ότι στη μάχη που έγινε εκεί χρησιμοποιήθηκε ελαφρύς οπλισμός, σύμφωνα με Αμερικανίδα αξιωματούχο του πυρηνικού τομέα.

Η υφυπουργός Ενέργειας, αρμόδια για την πυρηνική ενέργεια, Τζιλ Χράμπι, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αισθάνεται καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε σενάριο που αφορά την έκλυση ραδιενέργειας από τον σταθμό της Ζαπορίζια.



Ταυτόχρονα  το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή να μην αναπαράγεται ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο η οποία χαρακτήριζε ως «έγκλημα πολέμου» τη ρωσική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Μάλιστα σύμφωνα με το εσωτερικό μήνυμα που έλαβε το NBC, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών  έστειλε ένα «επείγον» μήνυμα στις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στο οποίο αναφερόταν να μην κάνουν retweet την συγκεκριμένη ανάρτηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Ο επίσημος λογαριασμός της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο στο Twitter ανέφερε ότι ήταν «έγκλημα πολέμου η επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας» και ότι «ο βομβαρδισμός του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Ευρώπης από τον Πούτιν οδηγεί την κυριαρχία του τρόμου ένα βήμα παραπέρα».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε ένα σημείωμα στα γραφεία δημοσίων υποθέσεων στις αποστολές των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ζητώντας τους να μην εγκρίνουν τη δήλωση.

«ΕΠΕΙΓΟΝ: Μην κάνετε retweet το μήνυμα της πρεσβείας στο Κίεβο ότι ο βομβαρδισμός της εγκατάστασης είναι πιθανό έγκλημα πολέμου. Εάν το έχετε κάνει retweet - καταργήστε το το συντομότερο δυνατό» έγραφε το μήνυμα, το οποίο ακόμα και μετά την παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξακολουθεί να είναι δημοσιευμένη.


πηγη