GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ρώσικα όπλα υψηλής ακρίβειας χτύπησαν ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια και έριξαν ελικόπτερα και Bayraktar (Βίντεο)

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν-Οι μονάδες της λαϊκής πολιτοφυλακής της ΛΔΚ συνέχισαν να σφίγγουν την περικύκλωση στη Μαριούπ...


Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν-Οι μονάδες της λαϊκής πολιτοφυλακής της ΛΔΚ συνέχισαν να σφίγγουν την περικύκλωση στη Μαριούπολη

Τα ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια στο Λούτσκ και στο Ιβάνο-Φρανκίβσκ τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Το πρωί της 11ης Μαρτίου, όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας έπληξαν τη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας. Τα στρατιωτικά αεροδρόμια στο Λούτσκ και στο Ιβάνο-Φρανκίβσκ έχουν τεθεί εκτός δράσης», δήλωσε ο Konashenkov.

 Σύμφωνα με τις ουκρανικές πηγές δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν.

Επιπλέον, η πόλη Volnovakha απελευθερώθηκε από μια ομάδα στρατευμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. Οι οικισμοί Olginka, Velika-Anadol και Zeleny Gai τέθηκαν επίσης υπό έλεγχο. Η προβολή σε βάθος ήταν έως και έξι χιλιόμετρα. Οι μονάδες της λαϊκής πολιτοφυλακής της ΛΔΚ συνέχισαν να σφίγγουν την περικύκλωση στη Μαριούπολη. Η συνολική προέλαση από τις ανατολικές, βόρειες και δυτικές κατευθύνσεις ήταν έως και 800 μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μαχητικά αεροσκάφη και στρατιωτική αεράμυνα κατέρριψαν τρία ουκρανικά ελικόπτερα Mi-24, οκτώ μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε Bayraktar TB-2. Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία έπληξαν 107 αντικείμενα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Συμπεριλαμβάνονται: έξι κέντρα διοίκησης και ελέγχου και κέντρα επικοινωνίας, 14 αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων και λιπαντικών, 11 μέρη όπου συσσωρεύεται στρατιωτικός εξοπλισμός.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τέθηκαν εκτός δράσης 3213 αντικείμενα της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας.

Καταστράφηκαν: 98 αεροσκάφη, 118 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 1.041 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 113 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, 389 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, 843 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Επίθεση drone των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σε οχυρωμένο προπύργιο Ουκρανών εθνικιστών καταγράφηκε σε βίντεο. Το UAV κρούσης χτύπησε τον στόχο από ύψος περίπου τεσσάρων χιλιάδων μέτρων με πυρομαχικά ακριβείας.


πηγη