GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λέρος: Χειροπέδες σε 3 Τούρκους - Ήταν μέλη κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών

Συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για διακίνηση και συμμετοχή σε δομημένη εγκληματική οργάνωση και μετά από την απολογία τους κρ...


Συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για διακίνηση και συμμετοχή σε δομημένη εγκληματική οργάνωση και μετά από την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Στα ίχνη των διακινητών που μετέφεραν στις 13 Μαρτίου 98 αλλοδαπούς με ιστιοφόρο σκάφος, που έμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Πάρου, έφθασε το Λιμενικό, που περισυνέλεξε τότε τους επιβαίνοντες και τους μετέφερε στη δομή φιλοξενίας (ΚΕΔ) της Λέρου.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Γραφείο Ασφαλείας του λιμεναρχείου Λέρου, σε συνεργασία με στελέχη της ΔΑΠΘΑΣ, προέκυψε ότι τρεις υπήκοοι Τουρκίας συμμετείχαν σε δομημένη εγκληματική οργάνωση για τη διακίνηση των 98 αλλοδαπών με ιστιοφόρο από την Τουρκία στην Ιταλία.

Οι δύο από αυτούς είχαν τη διακυβέρνηση του σκάφους, ενώ ο τρίτος είχε τον ρόλο του μηχανικού. 

Και οι τρεις φέρονται να είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που δραστηριοποιείται στην Τουρκία.

Συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για διακίνηση και συμμετοχή σε δομημένη εγκληματική οργάνωση κατά παράβαση των άρθρων 83 ν. 3386/05, αρ. 29-30 ν. 4251/14 και 187 Π.Κ. και ήδη μετά από την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τη λομενική Αρχή Λέρου, αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως επίσης και τη συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

πηγη