GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τέλος από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα ειδησεογραφικά πρακτορεία RT και Sputnik

H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Sputnik και RT δεν θα λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη...


H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Sputnik και RT δεν θα λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την απαγόρευση του RT και του Sputnik στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνει η Κομισιόν όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Το RT και το Sputnik δεν θα μπορούν πια να διαδίδουν τα ψέματά τους» διεμήνυσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

«Αναπτύσσουμε εργαλεία για να απαγορεύσουμε την τοξική και επιβλαβή παραπληροφόρησή τους στην Ευρώπη», επισήμανε.

«Αυτό θα σταματήσει τις εξαγωγές προϊόντων από ορυκτά καύσιμα μέχρι τον καπνό, την ξυλεία, το τσιμέντο, τον σίδηρο και τον χάλυβα. Θα επεκτείνουμε και στη Λευκορωσία τους περιορισμούς στις εξαγωγές για τα προϊόντα διπλής χρήσης που ελήφθησαν και για τη Ρωσία», σημείωσε η κ. φον ντερ Λάιεν.

Ανακοίνωσε επίσης κυρώσεις για τους Λευκορώσους που βοηθούν την Μόσχα.

Η ίδια επανέλαβε παράλληλα ότι σημαντικές ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το σύστημα SWIFT, ενώ αναφέρθηκε και στις κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής κεντρικής τράπεζας. Τέλος, τόνισε την συμβολή της ΕΕ και στη βοήθεια που θα προσφέρει στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.


πηγη