GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γάλλος ΥΠΕΞ για Ουκρανία: «Επίθεση χωρίς όπλα» η αναγνώριση των αυτονομιστικών εδαφών από τη Ρωσία

Η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των εδαφών της Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές θα ισοδυναμούσε με ...


Η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των εδαφών της Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές θα ισοδυναμούσε με «επίθεση χωρίς όπλα» προειδοποίησε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Θα ήταν μια αδύνατη κατάσταση, ένα είδος επίθεσης χωρίς όπλα και διάλυσης, χωρίς όπλα, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Θα ήταν ένα πλήγμα στην εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας» τόνισε, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Η Δούμα ενέκρινε νωρίτερα μια έκκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με την οποία του ζητά να αναγνωρίσει η Ρωσία την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών περιοχών που συγκρούονται με τον ουκρανικό στρατό στην ανατολική Ουκρανία, εδώ και οκτώ χρόνια.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διαβεβαίωσε ότι επί του παρόντος «δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση» για το θέμα αυτό αλλά το αίτημα των βουλευτών «αντικατοπτρίζει την άποψη» των Ρώσων πολιτών.

Ο Λε Ντριάν είπε επίσης ότι τα γαλλικά σχολεία στο Κίεβο έχουν κλείσει και οι οικογένειες των Γάλλων διπλωματών μπορούν να φύγουν από τη χώρα, αν το επιθυμούν.

Δεν κρίνεται ωστόσο αναγκαίο επί του παρόντος να μεταφερθεί η γαλλική πρεσβεία σε άλλη πόλη, όπως έκαναν οι ΗΠΑ.


Πηγή