GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Καταρχήν ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις-Συνεχίζονται με τρίτο γύρο Ολοκληρώθηκαν μετά από περισσότερες από τρεις ώρες οι διαπραγματεύσει...


Καταρχήν ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις-Συνεχίζονται με τρίτο γύρο

Ολοκληρώθηκαν μετά από περισσότερες από τρεις ώρες οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για το αν υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία από τις δύο πλευρές.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σήμερα, πριν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών των δυο χωρών, έγιναν στο σημείο «Aleksandrovka - Vilcha» της πόλης Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από το γραφείο του Ζελένσκι, η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες με την Ρωσία ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς.


H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Η Μόσχα εκπροσωπήθηκε από το δεξί χέρι του προέδρου Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι και τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες με τη Ρωσία φέρεται να ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Ποιοι συμμετείχαν στις αντιπροσωπείες

Της ουκρανικής αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο οποίος συνοδεύτηκε από τον Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

Το «παρών» έδωσε και ο ηγέτης του κόμματος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Νταβίντ Αρακάμια.

Η ρωσική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από εκπροσώπους της προεδρικής διοίκησης, του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και της κρατικής Δούμας.


Η ρωσική πλευρά δεν θα προχωρήσει σε ενημέρωση αναφορικά με τις θέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, ανέφερε το Κρεμλίνο, συμπληρώνοντας πως οι διαπραγματευτές θα πρέπει να επικοινωνήσουν σιωπηλά.


pronews