GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΗΠΑ - Γαλλία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από τη Ρωσία - Έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Κλείνει ο εναέριος χώρος των 27 κρατών μελών της ΕΕ για τη Ρωσία Η απομόνωση κατά της Ρωσίας συνεχίζεται με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, μετά ...


Κλείνει ο εναέριος χώρος των 27 κρατών μελών της ΕΕ για τη Ρωσία

Η απομόνωση κατά της Ρωσίας συνεχίζεται με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, μετά το σκληρό πακέτο που ανακοινώθηκε από τη Δύση, να προβαίνουν στην έκδοση ειδικών οδηγιών προς τους πολίτες. 

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν «άμεσα» από τη Ρωσία λόγω του ότι σειρά χωρών έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους για το Κρεμλίνο. 

«Aυξανόμενος αριθμός αεροπορικών εταιρειών ακυρώνει πτήσεις από και προς τη Ρωσία και πολλές χώρες έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναχωρήσουν άμεσα από τη Ρωσία», ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή της.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ υπενθυμίζει στους πολίτες της ότι το επίπεδο ταξιδιωτικών οδηγιών για τη Ρωσία βρίσκεται στο ''Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε''», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσης ανακοίνωση για άμεση αναχώρηση όλων των πολιτών από τη Ρωσία.

Κατόπιν αιτήματος των Δυτικών, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε απόφαση με την οποία συγκαλείται για τη Δευτέρα (28.02.2022), «έκτακτη κατεπείγουσα σύνοδος» της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για να εκφραστούν τα 193 μέλη της σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η απόφαση, την οποία είχαν εισηγηθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αλβανία, υιοθετήθηκε από 11 χώρες.

Η Ρωσία την καταψήφισε και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα και η Ινδία απείχαν της ψηφοφορίας. Δεν ήταν δυνατή η άσκηση βέτο για τη σύγκληση αυτή, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό του ΟΗΕ.


πηγη