GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιράν: Δεν θέλουμε πυρηνικά όπλα, αλλά χρειαζόμαστε την πυρηνική ενέργεια λέει ο Χαμενεΐ

Το Ιράν θα αναπτύξει περαιτέρω το «ειρηνικό» πυρηνικό πρόγραμμά της προκειμένου να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, ανέφερε ο ανώτατος ηγ...


Το Ιράν θα αναπτύξει περαιτέρω το «ειρηνικό» πυρηνικό πρόγραμμά της προκειμένου να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, ανέφερε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιοταλάχ Αλί Χαμενεΐ, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις παγκόσμιες δυνάμεις για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015.

Οι συνομιλίες αυτές στη Βιέννη ξεκίνησαν τον προηγούμενο Απρίλιο. Αρκετές πηγές, ανάμεσά τους και αξιωματούχοι του Ιράν, έχουν δηλώσει ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες και θα κρίνουν αν μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές για τα πυρηνικά.

“Αργά ή γρήγορα θα χρειαστούμε ειρηνική πυρηνική ενέργεια. Αν δεν το επιδιώξουμε αυτό, (…) θα πληγεί η ανεξαρτησία μας”, δήλωσε ο Χαμενεΐ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

“Οι διπλωματικές προσπάθειες των επαναστατών αδελφών μας για την άρση των κυρώσεων είναι επίσης καλές αλλά βασικός στόχος είναι να εξουδετερώσουμε τις κυρώσεις”, πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Χαμενεΐ υπογράμμισε ότι το Ιράν ποτέ δεν επεδίωξε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, παρά τις κατηγορίες των “εχθρών” της ισλαμικής δημοκρατίας.


πηγη