GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μπάιντεν: Μια εναλλακτική στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα ήταν ένας «τρίτος παγκόσμιος πόλεμος»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν ήταν, από την άποψή του, «οι μεγαλύτερες στην ιστορία». Οπρόεδρος τ...

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν ήταν, από την άποψή του, «οι μεγαλύτερες στην ιστορία».

Οπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι μια εναλλακτική λύση στις σκληρές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον στη Μόσχα θα ήταν ένας «τρίτος παγκόσμιος πόλεμος».

Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός ηγέτης σε συνέντευξή του στον μπλόγκερ Μπράιαν Κοέν. Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube το Σάββατο.

«Κοιτάξτε, υπήρχαν δύο επιλογές: να ξεκινήσει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, να ξεκινήσει ένας φυσικός πόλεμος με τη Ρωσία ή η δεύτερη επιλογή: να βεβαιωθείτε ότι μια χώρα που ενεργεί τόσο αντίθετα με το διεθνές δίκαιο θα πληρώσει το τίμημα για αυτό που έκανε» ο Πρόεδρος είπε των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τόνισε ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής έχουν γίνει, από την άποψή του, «οι μεγαλύτερες στην ιστορία». «Και η Ρωσία θα πληρώσει σοβαρό τίμημα για αυτό τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, ειδικά μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει ότι οι συζητήσεις για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δείχνουν ότι η Ρωσία, έχοντας ξεκινήσει μια επιχείρηση στην Ουκρανία, είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. 

"Το ΝΑΤΟ είναι ακόμη πιο ενωμένο. Κοιτάξτε τι συμβαίνει με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, άλλες χώρες.

Αυτό οδήγησε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα [σε σύγκριση με] αυτό για το οποίο προσπαθούσε (ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν)", είπε ο Μπάιντεν. «Πρέπει να παραμείνουμε στην πορεία μας με τους υπόλοιπους συμμάχους μας».

"Ταυτόχρονα, παρέχουμε αμυντικά όπλα και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μείνουμε σε αυτήν την πορεία", είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.


πηγη