GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γκισλέιν Μάξγουελ: «Φοβόμαστε για την ασφάλειά της» λέει η οικογένειά της μετά τον θάνατο του Ζαν Λυκ Μπρουνέλ

Ο πρώην επικεφαλής ενός γαλλικού πρακτορείου μοντέλων βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί του, λίγο πριν τη δίκη του – Η οικογένεια της...


Ο πρώην επικεφαλής ενός γαλλικού πρακτορείου μοντέλων βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί του, λίγο πριν τη δίκη του – Η οικογένεια της Γκισλέιν Μάξγουελ επισημαίνει ότι η πρώην σύντροφος του Έπσταϊν δεν έχει σκέψεις αυτοκτονίας

Αγωνία στην οικογένεια της φυλακισμένης πρώην συντρόφου του Τζέφρι Έπσταϊν Γκισλέιν Μάξγουελ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του πρώην επικεφαλής γαλλικού πρακτορείου μοντέλων Ζαν Λυκ Μπρουνέλ, μέσα στο κελί του στη φυλακή Σαντέ του Παρισιού.

Ο 76χρονος, που φέρεται ότι διακινούσε ανήλικα κορίτσια στον Έπσταϊν, βρέθηκε απαγχονισμένος στη μία τα ξημερώματα, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας, διενεργείται έρευνα για τα αίτημα θανάτου του.

Η οικογένεια της Γκισλέιν Μάξγουελ, που έχει καταδικαστεί για σειρά αδικημάτων, και κυρίως για διακίνηση ανηλίκων, ανησυχεί πλέον για την ασφάλειά της.

Η Μάξγουελ ήταν αυτή που φέρεται ότι σύστησε τον Μπρουνέλ στον Έπσταϊν, που επίσης βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στο Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019.

«Είναι πραγματικά σοκαριστικό» δήλωσε ο Ίαν Μάξγουελ, αδελφός της Γκισλέιν στην εφημερίδα «The Post». «Άλλος ένας θάνατος από απαγχονισμό σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Η αντίδρασή μου είναι απόλυτο σοκ και σύγχυση» ανέφερε.

Βρίσκεται σε κελί με ψυχίατρο και κάμερες

Η Γκισλέιν Μάξγουελ είναι έγκλειστη στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης του Μπρούκλιν. Μετά την καταδίκη της στις 29 Δεκεμβρίου 2021, για κατηγορίες που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση, η Μάξγουελ βρίσκεται σε ένα κελί μαζί με έναν ψυχίατρο και άλλα δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός φρουρού, ενώ όλες οι κινήσεις καταγράφονται σε κάμερα, είπε ο αδερφό της.

Σύμφωνα με τον Ίαν Μάξγουελ, παρά τις συστάσεις ψυχιάτρου, θεωρήθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος αυτοκτονίας «και την ξυπνούν κάθε 15 λεπτά τη νύχτα. Είναι πλήρης παραβίαση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Ο ίδιος επιμένει ότι η μικρότερη αδελφή του δεν είναι αυτοκτονική, ενώ χαρακτήρισε «ειρωνικό» το γεγονός ότι τόσο ο Έπσταϊν όσο και ο Μπρουνέλ αυτοκτόνησαν, χωρίς να βρίσκονται σε παρακολούθηση από τους αρμόδιους των φυλακών.

Ο Έπσταϊν είχε βγει από την επιτήρηση λίγο πριν τον απαγχονισμό του τον Αύγουστο του 2019.

Ο Μπρουνέλ ήταν επικεφαλής του πρακτορείου Karin Models στο Παρίσι και στη συνέχεια ίδρυσε την MC2 Model Management μαζί με τον Επστάιν. Κατηγορήθηκε ότι διακινούσε κορίτσια και νεαρές γυναίκες στον αυτόχειρα παιδόφιλο.

Ο ίδιος περίμενε να δικαστεί όταν εντοπίστηκε κρεμασμένος με τα σεντόνια του κρεβατιού του. Αξιωματούχοι της φυλακής δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν υπήρξε παραβίαση ασφαλείας στη φυλακή και ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.


πηγη